Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 08:42

''Οποιος έχει στοιχεία για την ΓΕΝΟΠ ας προσφύγει στην δικαιοσύνη''

alejandrisτου Σαράντου Αλεξανδρή*

Με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα διαχείρισης της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ είναι αυτονόητο ότι για κάθε περίπτωση που υπάρχει υπόνοια για παράνομες πράξεις πρέπει να επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει για να αποδειχτεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να αποδοθούν ευθύνες.

Διαχρονικά ως Αυτόνομο, ριζοσπαστικό, ταξικό ρεύμα ιδεών και δράσης στο σ.κ καταγγέλλουμε και βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σε κάθε πρακτική διαφθοράς και συνδιαλλαγής που οδηγεί στην συκοφάντηση του σ.κ και των συνδικαλιστικών στελεχών.
Στην σημερινή συγκυρία εκτιμούμε πάντως ότι δεν είναι τυχαία η ανακίνηση του θέματος καθώς αυτή την περίοδο ετοιμάζονται μεγάλα σχέδια για το ενεργειακό. Προωθείται η εκποίηση της ΔΕΗ καθώς επίσης μεθοδευμένα οι δυνάμεις του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιδίδονται σ' έναν αντιπερισπασμό αντιμετώπισης της μικρής διαφθοράς προσπαθώντας να σώσουν το μνημόνιο και να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες της μεγάλης διαπλοκής, επιχειρείται η συζήτηση και τον ενδιαφέρον του λαού να εστιασθεί σε επιμέρους προβλήματα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το σ.κ στη ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών ενάντια σε ρυθμίσεις και πολιτικές σε βάρος της ΔΕΗ και εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων (Καταγγελία για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της εταιρείας ΑτΕ - Μηνυτήρια αναφορά στον Α.Π για το φαγοπότι που στήθηκε σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών στην χονδρική αγορά ρεύματος - Επαναλαμβανόμενες καταγγελίες της κομπίνας στην λιανική αγορά ρεύματος από τους αεριτζήδες της HELLAS POWER και της ENERGA - Ανάδειξη των πραγματικών και ουσιαστικών λόγων και αιτιών της χρεοκοπίας της ΔΕΗ, κ.λ.π).
Ο βασικότερος όμως λόγος των νέων επιθέσεων στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η πώληση (ξεπούλημα) των λιγνιτικών Μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα από τις 3 Απρίλη έχει φτάσει επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Ενέργειας) στη Διοίκηση της ΔΕΗ που κτυπάει το καμπανάκι για την έναρξη της τελικής φάσης της διαδικασίας πώλησης τεσσάρων λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ. Του Αμύνταιου 1, Αμύνταιου 2, Μελίτης και Μεγαλόπολης 3.
Με την επιστολή αυτή ζητείται από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να έχει απαντήσει μέχρι τις 20 Απρίλη (δηλαδή σε 2 εβδομάδες) εάν δέχεται η όχι να ξεπουλήσει τα λιγνιτικά της εργοστάσια!!!
Σημειολογική ίσως η μέρα αυτή που ξεκίνησε η επίθεση σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
Εάν έχουν στοιχεία οι καταγγέλλοντες, ας παραπέμψουν τους υπεύθυνους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην δικαιοσύνη. Αν αποδειχτεί η όποια ευθύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς αυτή πρέπει να καταλογιστεί με κάθε αυστηρότητα, να καταλογιστεί η βαρύτερη ποινή.
Μέχρι αυτό να συμβεί, δικαιούμαστε να λέμε ότι η ανακίνηση ενός θέματος που έχει ξαναπαιχτεί, εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Τέλος, απέναντι στις προσπάθειες να διαβάλλουν, να υπονομεύσουν, να αδυνατίσουν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να διασπάσουν την αγωνιστική δράση του συνδ. κινήματος και των εργαζομένων στη ΔΕΗ, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή το επόμενο διάστημα η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας να προβεί σε ουσιαστικές και τολμηρές συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες συμπεριλαμβανομένου ακόμη και εκλογικού Συνεδρίου.
Είναι ώρα η Ομοσπονδία να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της με τους εργαζόμενους, με το ξεκίνημα μίας πορείας ενίσχυσης της αυτονομίας της από τα κόμματα και την εργοδοσία, με βαθιά ανανέωση προσώπων, θέσεων και με ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας και πλήρους διαφάνειας στο εσωτερικό της. Την μετατροπή της σε ισχυρό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων της ΔΕΗ, του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης της χώρας μας.

 

ειναι Μέλος του Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης*

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 15:20