Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 14:24

Εθνικόφρων προοδευτικός ή νομιμόφρων;

rampidisΓράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Είναι παγκοίνως γνωστό μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πως ότι δηλώνεις είσαι. Είσαι εθνικόφρων; Απόδειξέ το και νομίζω αποδείχθηκε στο παρελθόν, ορθόδοξα αλλά και ανορθόδοξα. Σήμερα επικαλύπτονται από τους σύγχρονους εθνοσωτήρες. Είσαι προοδευτικός; Απόδειξέ το και σχεδόν καθ' ολοκληρίαν μέχρι τώρα το επιβεβαιώνουν οι ''προοδευτικοί' με τη στάση ζωής τους, με αντιφατικές και ανατρεπτικές συμπεριφορές.

Είσαι νομιμόφρων; Δεν απαιτούνται αποδείξεις. Το πλούσιο Ελληνικό λεξιλόγιο σε συνδυασμό με την πολυνομία, τα νομικά παραθυράκια και τις εξαιρέσεις, την τυφλή δικαιοσύνη και τις πολλαπλές πολιτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της, το διασφαλίζουν στο ακέραιο. Αν τα φυσάει και το πορτοφόλι σου ......

Την τελευταία απόφαση για δίκαια φορολόγηση ΟΛΩΝ των Ελλήνων με δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων, πάνω σε μη αμφισβητούμενη βάση δεδομένων, την βαφτίζουν ''Ηλεκτρονικό Φακέλωμα''. Είναι οι ίδιοι που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν για δεκαετίες κάνει σταθερά βήματα σημειωτόν το ΤΑΞΙΣ. Οι φοροκλέπτες που με την ανοχή ή και τη συνδρομή της πολιτείας, απροκάλυπτα αλωνίζουν στο ομιχλώδες οικονομικό τοπίο και στα σκοτάδια της ατιμωρησίας.

Είναι το διαπλεκόμενο σύστημα με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ή και το φόβο απώλειας Ευρωπαϊκών κονδυλίων 1δις € έως 2013 που δεν αξιοποιούνται για την περίφημη ηλεκτρονική διακυβέρνηση (φοροδιαφυγή, διαφθορά κλπ) και την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

Οι υποδομές μηχανογράφησης για καθαρό και αποτελεσματικό έλεγχο ΟΛΩΝ των φορολογουμένων ποιους ενοχλούν;
Εμένα τον μισθοσυντήρητο και κάθε ειλικρινή φορολογούμενο πολίτη, όχι μόνον δεν μας ενοχλούν, αλλά για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης κρίνονται και άκρως απαραίτητες.

Όχι από τον Αύγουστο (αλήθεια ποιού έτους;) όπως προβλέπεται, αλλά πολύ-πολύ νωρίτερα. Εξ άλλου από γεννησιμιού μου είναι γνωστά και καταχωρημένα:

- Οι κινήσεις των τραπεζικών μου λογαριασμών, τα δάνεια και οι πιστωτικές μου κάρτες.
- Οι επενδύσεις μου σε χρυσό, ασήμι κλπ καθώς και οι μετοχές και τα αμοιβαία κεφάλαια και όλο το (ανύπαρκτο) επενδυτικό μου χαρτοφυλάκιο.
- Οι νοσοκομειακές και ιατρικές μου επισκέψεις και δαπάνες καταγράφονται λεπτομερώς στο αρχείο του ασφαλιστικού μου φορέα, καθώς και στο ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας. Μας επιστρέφουν ελάχιστα από τις αμοιβές γιατρών και την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι ατελείωτες ουρές να μας αποτρέπουν ενίοτε να προσκομίζουμε όλες τις αποδείξεις.
- Στο ρεύμα, στο νερό, στο τηλέφωνο και στο χαρτί υγείας .... μειώνω λογαριασμούς και κατανάλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπ. Οικονομικών και των κουτσουρεμένων μηνιαίων εξοφλήσεών μου.
- Το Ε9 με την υπογραφή μου και τις μαρτυρίες των γειτόνων μου, είναι για χρόνια τώρα σταθερά επικαιροποιημένο στο φάκελό μου στην εφορία.

Οι ατομικοί ηλεκτρονικοί φάκελοι δεν φοβίζουν τους ήδη ''φακελωμένους'' ειλικρινείς φορολογούμενους πολίτες. Αντίθετα τους αποζητούν και τους καρτερούν, για να αποκαλυφθούν όλα τα εισοδήματα και οι φορολογικές απάτες.

Ρώτησες όμως κ Σαχινίδη τον πρόεδρό σου και την πλειοψηφία των 300 της βουλής, αν έστω και για προεκλογικούς λόγους μπορείς να αφυπνίσεις τα μονίμως φορολογημένα υποζύγια, βάζοντάς τα σε πειρασμό απαιτήσεων;

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 10:41