Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 18:00

Στηρίζουμε Αριστερά-Ψηφίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

31971_130061937007640_100000115038534_348176_5652263_nΤου Αλέξη Λιοσάτου, υποψήφιου βουλευτή π.ε. Κοζάνης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ.

Στις εκλογές της 6ης Μάη ψηφίζουμε για την ανατροπή των μνημονίων, για να προστατέψουμε τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας, το μέλλον μας, είναι πια ξεκάθαρο αυτό για την πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των φτωχών.

Τα κόμματα του κεφαλαίου, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν για σχεδόν 40 χρόνια πρέπει να συντριβούν. Γιατί κορόιδεψαν για δεκαετίες το φτωχό λαό, του τα πήραν όλα και τον οδήγησαν στη χρεοκοπία. Γιατί οδήγησαν σε συντριβή μισθούς και συντάξεις, ταμεία, σχολεία, νοσοκομεία, κατακτήσεις ενός αιώνα. Γιατί ξέρουμε ότι θα συγκυβερνήσουν, γιατί ξέρουμε ότι το πρόγραμμά τους είναι το «Μνημόνιο 2» και η νέα λιτότητα των 11,5 δις του Ιούνη, γιατί ξέρουμε ότι θα τα δώσουν όλα για τις τράπεζες και τους πλούσιους, γιατί ξέρουμε ότι θα είναι αμείλικτοι την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών με τα κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η ακροδεξιά και οι νεοναζί (Καμμένος, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή) πρέπει να συντριβούν επίσης. Γιατί δεν ξεχνάμε το κράτος που ονειρεύονται, το καθεστώς της επταετίας, της χούντας, του ρουφιάνου και του χωροφύλακα, της βίας και των ξερονησιών, των βασανιστηρίων και των δολοφονιών, τότε που ο λαός υπέφερε για να κάνουν χρυσές δουλειές οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Γιατί καμιά «αντιμνημονιακή δημαγωγία» δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόγραμμά τους. Δε δεσμεύονται απέναντι σε κανένα αίτημα του κόσμου της εργασίας, αλλά αντίθετα δεσμεύονται ότι θα ενισχύσουν το κεφάλαιο, ότι θα αυξήσουν τις δαπάνες για καταστολή, στρατό και αστυνομία, όπου ήδη η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, και στρατόπεδα συγκέντρωσης-σύγχρονα Νταχάου.
Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στις κραυγές για «νόμο και τάξη», και όχι μόνο δε στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών, που διαδήλωναν κι απεργούσαν ενάντια στα μνημόνια, αλλά στάθηκαν απέναντί τους, στο πλεύρο της κυβέρνησης και της αστυνομίας, είτε στη Βουλή (Καμμένος-Καρατζαφέρης) είτε χτυπώντας και μαχαιρώνοντας στους δρόμους (η συμμορία της Χρυσής Αυγής).

Είναι η ώρα της Αριστεράς. Ψηφίζουμε αντιμνημονιακά σημαίνει ψηφίζουμε Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί μόνο αυτές οι δυνάμεις έχουν αποδείξει στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, ότι στέκονται στο πλευρό των απλών ανθρώπων, ότι θα παλέψουν να ανατρέψουν τα μνημόνια και θα φορολογήσουν τον αμύθητο πλούτο των Ελλήνων κροίσων, που συνεχίζουν να θησαυρίζουν μέσα στην κρίση, πατώντας πάνω στην πλάτη (και τα πτώματα των δύο αυτοκτονιών ημερησίως στην Ελλάδα) του ελληνικού λαού.

Ζητάμε την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, του ενωτικού εγχειρήματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

• Γιατί στήριξε με συνέπεια, στη Βουλή και στους δρόμους, τους αγώνες των απλών ανθρώπων ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων και γιατί θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον κόσμο της αντίστασης, όντας η φωνή του κινήματος μέσα στη Βουλή.
• Γιατί έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα κι επιμένει στη ριζοσπαστική και επικίνδυνη για το σύστημα πολιτική, έχοντας περάσει από δύσκολες «εξετάσεις»: από το κίνημα του Άρθρου 16 και τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μέχρι το κίνημα «Δεν πληρώνω», τον ξεσηκωμό στις πλατείες και στις παρελάσεις, τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα κάτω από τόνους χημικών και βίας των ΜΑΤ. Όλες οι επιθέσεις που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και τις τελευταίες μέρες, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι την ακροδεξιά και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, κατηγορώντας τον, δείχνουν στον κόσμο του μόχθου ότι αυτή είναι η «σωστή», η επικίνδυνη ψήφος.
• Γιατί είναι το πιο πλατύ κι ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς, συσπειρώνει πάνω από δέκα οργανώσεις, κόμματα και πολύ ανένταχτο κόσμο, κι απευθύνει συστηματικά ειλικρινή καλέσματα για ενότητα και συμπαράταξη σε όλη την Αριστερά. Σε αυτή τη βάση μόνο, μαζί με την κλιμάκωση των αγώνων του λαού, καλεί για κυβέρνηση της συνεργαζόμενης Αριστεράς. Έτσι απαντά στο μείζον ζήτημα που μας βάζει ο απλός κόσμος: «γιατί δεν ενώνεστε ρε παιδιά να τους τσακίσετε? Γιατί είστε χίλια κομμάτια?».

Η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ιδρυτική συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, της οποίας ο υπογράφων είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Π.Ε. Κοζάνης, καλεί να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια. Στις 6 Μάη ψηφίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α και από τις 7 του Μάη προετοιμάζουμε ακόμα πιο μαζικούς αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων, σε κάθε μαζικό χώρο και σε κάθε γειτονιά.

Γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Γνωρίζουμε ότι θα επιστρατεύσουν ακόμα και τα πιο αντιδημοκρατικά μέτρα για να χτυπήσουν τα δικαιώματα και τις αντιστάσεις μας. Γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο των αγώνων και της αριστεράς και ότι θα βάλουν χοντρές πιέσεις και στο ΣΥΡΙΖΑ και στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, για να «συμμορφωθούν». Σαν ΔΕΑ δεσμευόμαστε ότι θα επιμείνουμε στην ακόμα πιο ριζοσπαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για την πλήρη ανατροπή, για έναν άλλο κόσμο για τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα υπερκέρδη των πλουσίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 18:02