Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 05 Μαϊος 2012 14:13

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ …

noytsos1Του Γιώργου Νούτσου*
Τώρα που τα φώτα έσβησαν, τα χειροκροτήματα σιώπησαν, τα λόγια επαψαν να ακούγονται, ήρθε η ώρα του πολίτη. Η αγωνία κορυφώνεται. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Στις "μη δημοσιοποιημένες" δημοσκοπήσεις που όμως εντέχνως δημοσιεύονται, οι εναλλαγές διαδέχονται η μια την άλλη. Όλα βορά στον καιροσκοπισμό της εκλογικής επικράτησης.

Οι επιλογές φίλοι, δεν είναι πλέον απεριόριστες ! τα διλήμματα, έχουν συμπιεστεί βάναυσα και ουσιαστικά, ένα μόνο έχει απομείνει..."ευρωπαϊσμός με εξωστρέφεια κ ανάπτυξη" ή "νοσηρός κλειστοφοβικός Εθνικός εγωκεντρισμός" !!! Αυτά είναι τα ζητούμενα. Αυτά θα καθορίσουν την επιλογή του κόσμου. Εγώ, και δεν διστάζω να το φωνάξω, επιλεγώ το πρώτο. Την μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, τη δημοκρατία, τις δυνατότητες ανάπτυξης, την άμιλλα, εκείνους τους ανθρώπους, που αποκολλημένοι από το παρελθόν, θα σχεδιάσουν, θα τολμήσουν κ θα εφαρμόσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης και ανάπτυξης. Σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αυτό και μόνο αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας. Δεν επιλεγώ την δεύτερη, επικίνδυνη, αν και υπερβολικά ωραιοποιημένη επιλογή. Την πατρίδα, την έχουμε όλοι στην καρδιά μας και δεν ανέχομαι από κανέναν να πλειοδοτεί, υποτιμώντας παράλληλα τις δικες μου επιλογές, αμαυρώνοντας και μηδενίζοντας με απόλυτη ισοπέδωση τις θέσεις μου, μιλώντας για "προδότες" και "πουλημένους", αναβιώνοντας ακραίες εθνικιστικές κορώνες, παίζοντας εν τέλει με το θυμικό, αλλά και τις φοβίες του περήφανου Έλληνα.

Φίλοι μου, με το που σβήνουν τα φώτα, αποκαλύπτονται οι σκελετοί της ένδειας επιχειρημάτων, του απροκάλυπτου και ανεύθυνου λαϊκισμού, της πατριδοκαπηλίας και του ευκαιριακού εντυπωσιασμού. Μόνο που με εντυπώσεις, κραυγές, πηχυαίους τίτλους και αφορισμούς η χώρα δεν κυβερνάται ! Χρειάζεται σχέδιο, που δεν το έχουν. Χρειάζεται γνώση, που επίσης δεν την έχουν. Χρειάζεται όραμα, που όμως πρέπει να πατά στα γερά θεμέλια μιας σκέψης συγκροτημένης και δημιουργικής, που επίσης δεν την έχουν.

Τι απομένει λοιπόν ; αυτό που όλο αυτό το διάστημα μέσα από δω φωνάζω...Σύνεση, μετριοπάθεια, λογική, δικαία κρίση...

Το σύστημα της μεταπολίτευσης "εξεμετρησε τον βίο του" !!! Απεβίωσε πριν καν γεννηθεί το καινούργιο ! κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Ζούμε τις οδύνες ενός τοκετού, που και μηνύματα θα στείλει, και θα εξωπεταξει στο πυρ το εξώτερον πρακτικές και πρόσωπα που μας έφεραν μέχρι εδω...

Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη και πρόκληση για τον πολίτη αύριο...Να δημιουργήσει τις συνθήκες ενός νέου ξεκινήματος για τη χώρα, ξεσκαρτάροντας τα υλικά, πρόσωπα κ νοοτροπίες, με τα οποία θα το χτισθεί ! Η δύναμη είναι πια στα χεριά του απλού πολίτη, που κάποιοι βάναυσα προσπάθησαν όλο αυτό τον καιρό να αλλοιώσουν την κρίση του. Ο σημερινός πολίτης όμως, και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, δεν "μασόνε" πια. Με οδηγό τη σωφροσύνη, θα τιμωρήσουν ότι παλαιοκομματικό και ξεπερασμένο, θα στηρίξουν νέες ελπιδοφόρες παρουσίες, προγραμματική ετοιμότητα και διαχειριστική δεινότητα και εμπειρία...

Η μεγάλη φιλελεύθερη γαλάζια παράταξη έχει τον τρόπο και τους ανθρώπους να υπηρετήσει τον τόπο μας. Να αλλάξει όλα όσα ενόχλησαν, κακοφόρμισαν, κακοποίησαν και με λυσσώδη τρόπο ευτέλισαν τη χώρα και τους πολίτες της.
Η επομένη μέρα είναι μέρα ευθύνης για όλους. Είναι μια μεγάλη μέρα, ίσως η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών. Ας μην τη χαραμίσουμε...Γιατί, δεύτερη ευκαιρία, ίσως να μην μας ξαναδοθεί...Όλοι στις κάλπες λοιπόν...για να πράξουμε το επιβαλλόμενο χρέος μας...Καλό βόλι Έλληνες...!!!

* Δημαρχος Γρεβενων 2007- 2010

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Μαϊος 2012 14:16