Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2012 17:53

Άνεμος Αλλαγής; | του Γιάννη Τζιουρά

TZOYRIASΉταν τότε που ο Λ. Βαλέσα είπε στον Χ. Κολ πως «η ιστορία κινείται πολύ γρήγορα». Λίγες ώρες αργότερα ο τελευταίος διέκοψε την επίσκεψή του στην Βαρσοβία επιστρέφοντας εσπευσμένα στο Βερολίνο.

Το ίδιο βράδυ το Τείχος πέφτει. Τότε ήταν που άρχισε να φυσά και ο άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη. Δύο δεκαετίες αργότερα η νεοσυντηρητική στροφή της ευρωπαϊκής ελίτ διαλύει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τη μεσαία τάξη, την αστική δημοκρατία. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού απ' όπου και ξεκίνησε κάποια χρόνια πριν αυτή η πολιτική διαστροφή, πήραν το μάθημά τους και διανύοντας πλέον τον Αμερικανικό Αιώνα βγαίνουν «από τα Αριστερά» στην Ευρώπη. Ο νεοσυντηρητισμός ξεκίνησε να αποδομείται. Οικονομική δικαιοσύνη στο προσκήνιο.

Στην Ελλάδα, το κυρίαρχο στοιχείο που έκρινε το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν εκείνο που το ίδιο το Σύνταγμα προτάσσει ως πρωταρχική προτεραιότητα μιας Δημοκρατικής Πολιτείας. Η αξιοπρέπεια του ατόμου. Το χρονοντούλαπο της ιστορίας άνοιξε διάπλατα και ξεκίνησε να υποδέχεται με χαρά όλους όσους καταστρατήγησαν το ίδιο το Σύνταγμα. Το θεμελιώδη νόμο της Πολιτείας. Το κοινωνικό συμβόλαιο του Λαού. Του Κυρίαρχου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή και την εμπιστοσύνη! Και μια δέσμευση: Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο! Μια νέα ιστορία ξεκινά σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Με δυσκολίες, εμπόδια, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Εμπρός λοιπόν!

Διεθνολόγος- Πολιτικός Επιστήμων,*
Υπ. Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, Νομική ΑΠΘ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2012 18:10