Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 18:55

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ "εκθέτουν" την κυβέρνηση- Spiegel: Η Ελλάδα είναι ύποπτη για εγκατάλειψη προσφύγων στη θάλασσα

Μετά τον βρετανικό «Guardian», το γερμανικό «Spiegel» έρχεται να εκθέσει διεθνώς την Ελλάδα, για “την τακτική των παράνομων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο”.

«Είναι το πρωί της 13ης Μαΐου και ο Ναΐμ από την Παλαιστίνη βρίσκεται σε ένα φουσκωτό σκάφος έχοντας πληρώσει λαθρεμπόρους μεταναστών στην Τουρκία για το ταξίδι» γράφει το γερμανικό περιοδικό μεταφέροντας την ακόλουθη μαρτυρία. «Πυροβόλησαν στο νερό, έσπασαν τη φουσκωτή σχεδία με έναν γάντζο και κατέστρεψαν τον κινητήρα σταματώντας έτσι το σκάφος» λέει ο Ναΐμ, που βρισκόταν στη βάρκα μαζί με πολλά ακόμη άτομα, προσθέτοντας ότι θυμάται να βλέπει την ελληνική σημαία στα πλοία της ακτοφυλακής.

Τις προηγούμενες ημέρες το Λιμενικό και η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησαν να διαψεύσουν για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες που προσάπτονται στην Ελλάδα για παράνομες και επικίνδυνες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Για κακή τους τύχη όμως, η τελευταία περίπτωση καταγράφηκε από τις κάμερες του γερμανικού καναλιού ARD που βρέθηκαν στο σημείο και δείχνουν την προσπάθεια του Λιμενικού να αποτρέψει την πορεία της βάρκας των προσφύγων προς τη Σάμο και να τη στρέψει πίσω στην Τουρκία.

“Το ελληνικό Λιμενικό προσπάθησε να επαναπροωθήσει σε τουρκικά χωρικά ύδατα μία λέμβο γεμάτη μετανάστες”

Σε μια κοινή έρευνα με τις ερευνητικές ομάδες Lighthouse Reports και Report Mainz, το περιοδικό «Spiegel», αφού ανέλυσε δεκάδες βίντεο και τα συνέκρινε με τα δεδομένα και τις μαρτυρίες πολλών αυτοπτών μαρτύρων, προχώρησε στην καταγγελία της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, που αποτελούν σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι καταγγελίες αυτές μπορεί να εξαφανίζονται από την εσωτερική ειδησεογραφία ή, στην καλύτερη περίπτωση, να εξωραΐζονται με μια λακωνική διάψευση των αρχών, αλλά δυστυχώς για τη χώρα βλέπουν όλο και πιο συχνά το φως της δημοσιότητας σε μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ εκθέτοντας την Ελλάδα και την κυβέρνησή της.

«Η Ελλάδα είναι ύποπτη για εγκατάλειψη προσφύγων στη θάλασσα» υποστηρίζει το «Spiegel», καταθέτοντας στοιχεία και ντοκουμέντα πως σε τουλάχιστον μια περίπτωση, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα, το ελληνικό Λιμενικό προσπάθησε να επαναπροωθήσει σε τουρκικά χωρικά ύδατα μία λέμβο γεμάτη μετανάστες και πρόσφυγες και «στη συνέχεια τους εγκαταλείπει στη μοίρα τους»

πηγη:https://www.libre.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 19:11