Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 22:15

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική διάταξη του Νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Αντισυνταγματική κρίνεται σύμφωνα με γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, μία από τις επίμαχες διατάξεις του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων. 

Σύμφωνα με την 13/2020 γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριου Παπαγεωργίου στις 3/9, το άρθρο 10 παρ.3 του Νόμου 4703/2020 που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, που απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα πρωτοδικών για να αποφασιστεί η διάλυση δημόσιας συνάθροισης συνιστά άσκηση διοικητικών καθηκόντων μη επιτρεπόμενη από το άρθρο 89 του Συντάγματος. 

Στο μέτρο αυτό, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, ανακύπτει συνταγματικό εμπόδιο για τους εφαρμογή της διάταξης από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς αναβιώνει χουντικές διατάξεις για τον περιορισμό των συναθροίσεων ενώ είχε επισημανθεί σε κάθε τόνο ότι αρκετές από τις διατάξεις τους αμφισβητούνται ως προς τη συνταγματικότητά τους.

 

Ραγκούσης: Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην λερώσει τα χέρια της

Το ζήτημα σχολίασε με ανάρτησή του και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης: 

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων.

Από την πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι αυτό που επιχειρούν να θεσπίσουν, θα καταπέσει και στην κοινωνία και στα ανώτατα δικαστήρια. Η πρώτη επιβεβαίωσή μας, επισημοποιήθηκε ήδη με την από 3 Σεπτεμβρίου 2020, γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η απαιτούμενη από το Νόμο σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πρωτοδικών για τη διάλυση μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης (άρθρο 10 παρ.3), αντίκειται στο άρθρο 89 παρ.3 του Συντάγματος κι επομένως δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός -επισήμως πλέον- αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους». 

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 22:19