Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 16:05

Ελεύθερος ο 14 χρονος μαθητής από το Χαλάνδρι αλλα και οι υπόλοιποι μαθητές που κρατούνταν 5 μέρες στη ΓΑΔΑ

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι έξω από την Ευελπίδων την απόφαση του ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι

ο 14χρονος και οι υπόλοιποι μαθητές που είχαν συλληφθεί στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.    Βγαίνοντας από το κτίριο με τη συνοδεία της μητέρας του, ο 14χρονος Βαγγέλης, δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του «Είμαστε μια οικογένεια», ενώ σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.    Συμμαθητές και συμμαθήτριες του Βαγγέλη φώναζαν από νωρίς «Βαγγέλη θυμήσου, είμαστε μαζί σου» και «Βαγγέλη σε αγαπάμε», «για να τους ακούσει», όπως οι ίδιοι εξήγησαν. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητές και από το Ίλιον όπου φοιτούν άλλοι από τους συλληφθέντες, καθώς επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.          

Ενώπιον του ανακριτή εκτός από τον 14χρονο, βρέθηκαν σήμερα και άλλοι 7 μαθητές, που αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.   

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε με την παρουσία μας το αυτονόητο, ότι η θέση των 14χρονων παιδιών είναι στα σχολεία με τους καθηγητές τους και στα σπίτια τους με τους γονείς τους και όχι στα κρατητήρια και στα δικαστήρια. Αν τα παιδιά βρίσκονται εδώ είναι, σε κάθε περίπτωση, αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται για μόρφωση και υγεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί έχουμε αποφασίσει ότι θα είμαστε με τους Αγιάννηδες αυτής της κοινωνίας και όχι με τους Ιαβέρηδες».          

Η μητέρα του 14χρονου μαθητή είχε μιλήσει νωρίτερα στο OPEN TV, όπου δήλωσε πως ο γιος της συνελήφθη διότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. «Η τσάντα του μου παραδόθηκε άδεια. Με καθησύχασαν ότι είχε μόνο συμμετοχή. Είναι ο μοναδικός με διαφορετικό ρουχισμό, συνελήφθη μακριά από τους κουκουλοφόρους. Είχε πάρει κάτι να φάει και πέτυχε τον καταιγισμό και άρχισε να τρέχει και αυτός. Ήταν η άτυχη στιγμή», είπε.

Πηγή: www.lifo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 16:08