Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 18:57

Η πρώτη δίωξη για τις διαδηλώσεις στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο

Την πρώτη δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις , σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),

Μιχάλη Γιαννάκου.

Αναλυτικότερα, όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα», η δικογραφία αφορά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Τότε, παρά το γεγονός πως ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου αυτοί επέλεξαν να καταλάβουν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην εν λόγω δικογραφία, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

 Από την πλευρά του, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γιαννάκος αφού δήλωσε ότι έμαθε για τη δίωξή του από τον Τύπο, τόνισε πως, εξαρχής, η ΠΟΕΔΗΝ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα εφαρμόσει τον συγκεκριμένο νόμο.

Παράλληλα, περιγράφοντας το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε ότι, ήταν στην οδό Αριστοτέλους, βρέθηκαν περίπου 100 με 150 άτομα.

«Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ διερωτήθηκε: «Ποιο είναι το ζήτημα; Να μη γίνονται οι διαδηλώσεις ή λόγω των υγειονομικών μέτρων».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία».

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:01