Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 08:55

Πρωτοφανές περιστατικό της ΕΛ.ΑΣ Πέρασαν 13χρονους για χρήστες εμπόρους ναρκωτικών και έσπασαν το χέρι τους ενός κατά την διάρκεια της σύλληψης τους

Ο πατέρας ενός από τα 5 παιδιά που βρίσκονταν στην πλατεία Αγ. Αντωνίου στη Λάρισα περιγράφει τι του είπε η κόρη του, ο 13χρονος το χέρι του οποίου έσπασαν οι αστυνομικοί, και τα υπόλοιπα παιδιά που του μίλησαν για το περιστατικό.

Στο news247.gr μίλησε ο πατέρας του ενός κοριτσιού από τα πέντε 13χρονα παιδιά που βρίσκονταν στην πλατεία Αγ. Αντωνίου, στη Λάρισα, το βράδυ της Τρίτης, 30 Μαρτίου, όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί με πολιτικά και τελικά το ένα παιδί κατέληξε με σπασμένο χέρι στο νοσοκομείο:

Όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί με τα πολιτικά και χωρίς κανένα διακριτικό, είπαν στα παιδιά που εκείνη την ώρα έπαιζαν με τα κινητά τους “Δείξτε τα χέρια σας”. Τα τρια πρώτα παιδιά τρόμαξαν και άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας “Κλέφτες, κλέφτες” γιατί είχαν δει 6-7 άγνωστους, φορώντας μάσκες – που προφανώς ήταν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό- να τους περικυκλώνουν νύχτα, χωρίς να τους λένε ποιοι είναι» περιγράφει ο πατέρας.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν τα παιδιά (τρια κορίτσια και δύο αγόρια) ενώπιον του ίδιου και των υπόλοιπων γονιών, τα παιδιά ήταν τα μόνα άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία εκείνη την ώρα, οπότε και είχε νυχτώσει.

«Η κόρη μου κοκάλωσε από τον φόβο της και έμεινε ακίνητη χωρίς να ξέρει τι να κάνει και είδε μπροστά της το περιστατικό με το πέμπτο παιδί της παρέας. Ενώ λοιπόν ο 13χρονος προσπάθησε να φύγει, οι αστυνομικοί τον έπιασαν από τον σβέρκο, του έβαλαν τρικλοποδιά, του έκαναν τη γνωστή λαβή για να του βάλουν το χέρι πίσω από την πλάτη και στη συνέχεια όσο ήταν κάτω το πατούσαν στην πλάτη με τα πόδια», περιγράφει.

Μάλιστα λέει πως το 13χρονο παιδί, ενώ ήταν κάτω, άκουσε τον αστυνομικό να λέει «Ω ρε μ… του το έσπασα». Αυτό που τον εξοργίζει περισσότερο, είναι πως παρά το γεγονός ότι φαίνεται να κατάλαβαν τι έχει συμβεί, οι αστυνομικοί δεν πήγαν το παιδί αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά αντίθετα το μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα για να πάρουν κατάθεση. Τελικά χρειάστηκε να πάνε οι γονείς του 13χρονου στο Α.Τ. και να το μεταφέρουν εκείνοι στο νοσοκομείο, όπου του τοποθετήθηκε γύψος, καθώς έχουν σπάσει τα δύο κόκκαλα μεταξύ του καρπού και του αγκώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ενδεικτικό, του τρόπου που επιχείρησαν οι αστυνομικοί, ήταν το γεγονός πως: «Μόνο μετά το τέλος του περιστατικού, ένας από τους αστυνομικούς έδειξε την ταυτότητά του στα παιδιά για να τα ηρεμήσει, καθώς δεν είχαν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει. Και δεν θεώρησαν πως πρέπει να δηλώσουν την ιδιότητά τους νωρίτερα».

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα εκτυλίχθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μεταφέρθηκε ο 13χρονος με το σπασμένο χέρι . «Το ίδιο το παιδί, μου είπε πως ενώ ήταν στο Αστυνομικό Τμήμα, όταν μίλησε στον άνδρα που του έσπασε το χέρι, ο ίδιος του είπε χαμογελώντας: “Μπορείς να μου κάνεις μήνυση”. Πιστεύετε ότι ξέρει το παιδί τη λέξη μήνυση και το έβγαλε από το μυαλό του;».  Ακόμη, λέει: «βρισκόταν λίγο αργότερα μέσα στο τμήμα και έλεγε πως πονούσε το χέρι του, ένας από τους συναδέλφους των αστυνομικών, ο οποίος δεν ήταν στο σημείο, του έλεγε: “Δεν σε πιστεύω, λες ψέματα”».

Ο πατέρας της μαθήτριας που βρισκόταν στην πλατεία και έμεινε ακίνητη να παρακολουθεί το περιστατικό, περιγράφει πως: «Η κόρη μου ήρθε στο σπίτι σε κατάσταση σοκ. Κάναμε ώρες να την ηρεμήσουμε». Ο ίδιος, την επομένη συναντήθηκε, όπως και οι υπόλοιποι γονείς, με όλα τα παιδιά όπου άκουσαν τις περιγραφές, ενώ το περιστατικό μεταφέρθηκε και στους δασκάλους των σχολείων τους. Τα τέσσερα 13χρονα παιδιά φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ενώ το πέμπτο είναι από κοντινό σχολείο.

ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διερευνα το περιστατικό:

"Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα, κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος.
Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού".

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 09:02