Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 17:48

Καταδίκη και στο Εφετείο για τις αποναρκοθετήσεις της ΜΚΟ (Διεθνές κεντρο αποναρκοθετησης) την περίοδο 2000-2004

Ο τότε υφ Εξωτερικών Ανδρεας Λοβερδος πατα το μοχλο για την ανατιναξη των ναρκων στο νοτιο Λίβανο  Ο τότε υφ Εξωτερικών Ανδρεας Λοβερδος πατα το μοχλο για την ανατιναξη των ναρκων στο νοτιο Λίβανο

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε ότι αφορά την σκανδαλώδη υπόθεση με τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Απονακροθέτησης».

 Πρόκειται για την ΜΚΟ η οποία την περίοδο 2000 – 2004 είχε εισπράξει από το υπουργείο Εξωτερικών περί τα 9 εκατ. ευρώ για να εξουδετερώσει ναρκοπέδια σε διάφορες ξένες χώρες και συγκεκριμένα στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Βοσνία­ Ερζεγοβίνη. Ωστόσο όπως προέκυψε από τις έρευνες των αρχών πολλά από τα χρήματα αυτά δόθηκαν παρανόμως από το ΥΠΕΞ και κατέληξαν σε δαπάνες άσχετες από την ΜΚΟ όπως αεροπορικά ταξίδια δώρα κτλ.

Πιο αναλυτικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον πρόεδρο της ΜΚΟ και δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Τζεβελέκο και τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη. Πρωτόδικα ο δημοσιογράφος είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη.

Επίσης το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ως αθώους με οριακή πλειοψηφία τους δύο πρέσβεις που κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση: Τους Ν. Τσαμαδό και Νίκο Μπάζα. Πρωτόδικα οι δύο πρέσβεις είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 και 14 ετών αντίστοιχα για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Σημειώνεται για την υπόθεση είχε κατηγορηθεί και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου,  πρέσβη; της ΕΕ στο κέρας της Αφρικής, Άλεξ Ρόντος ο οποίος όμως αθωώθηκε πρωτόδικα, όπως επίσης και ακόμη τρεις υπάλληλοι του υπουργείου που αθωωθήκαν πρωτόδικα.

Να σημειωθεί ότι η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δικαιώνει απόλυτα τον πρώην επικεφαλής της ΥΔΑΣ, πρέσβη Νίκο Βαμβουνάκη. Ο πρέσβης από το 2004 είχε καταγγείλει, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει παλιότερα το Hot Doc, τις χρηματοδοτήσεις της συγκεκριμένης ΜΚΟ στον τότε υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Λοβέρδο όπως επίσης και το διάδοχό του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ωστόσο δεν έλαβε ποτέ καμία επίσημη απάντηση.

για συνέχεια πατήστε κλικ εδω 

πηγη:https://www.documentonews.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 17:59