Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 11:17

Πανελλήνιες 2023: Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψηφίοι των ΓΕΛ. Ποιο θέμα «έπεσε» στην Έκθεση.

Το υπ. Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα θα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση είχε να κάνει με τον φεμινισμό και τη βία κατά των γυναικών. 

Το πρώτο κείμενο για την καταδίκη της βίας κατά των γυναικών ήταν απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη η ουσία της πολιτικής» του Σταύρου Τσακυράκη, ενώ το δεύτερο κείμενο για τον φεμινισμό ήταν από άρθρο γνώμης της Μαρίλας Παπαθανασίου στην εφημερίδα το Βήμα. Το τρίτο ήταν απόσπασμα με τίτλο «Φοβερή παρηγοριά» από το βιβλίο «Οι κόρες του Ηφαιστείου» του Χρήστο Οικονόμου.

Στο ερώτημα Δ, οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, την οποία θα εκφωνούσαν ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της περιοχής τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Θα έπρεπε να αναφέρουν τα φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο και πως θα μπορούσαν να συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 11:23