Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 18:45

Κύκλωμα εκβιαστών: Πώς η ευνοούμενη τμηματάρχης της Λίνας Μενδώνη κατέληξε προφυλακισμένη

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου συνελήφθη και κρατήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, η Τμηματάρχης του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται ανάμεσα στους 14 του κυκλώματος εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs, οι αρμόδιοι αστυνομικοί πήγαν στο γραφείο της, στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Νήσων, στην Πλάκα και την συνέλαβαν με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Παρότι η υπάλληλος ήταν προφυλακισμένη με βαριές κατηγορίες, εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ, το Υπουργείο Πολιτισμού τήρησε απόλυτη σιωπή για το θέμα. Μετά το σάλο που προκλήθηκε στα κανάλια, μόλις το μεσημέρι της Τρίτης το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι τρεις υπάλληλοί του που εμπλέκονται στη δικογραφία θα τεθούν σε αργία και θα υπάρξει απέναντί τους «μηδενική ανοχή».

Τι σημαίνει άραγε «μηδενική ανοχή» προς την 63χρονη αρχιτέκτονα μηχανικό που η ίδια η Υπουργός, Λίνα Μενδώνη, διόρισε αναπληρώτρια Τμηματάρχη και μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κυκλάδων, δίνοντάς της την εξουσία που είχε για να «διαπραγματεύεται» ταρίφες 6-10.000 ευρώ για τη διεκπεραίωση υποθέσεων στην Αθήνα και στη Μύκονο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο; Τι σημαίνει «μηδενική ανοχή» προς την υπάλληλο στην οποία η Υπουργός είχε τόση εμπιστοσύνη ώστε την ήθελε τακτικό μέλος (η σύνθεση της επιτροπής άλλαξε δύο φορές για να συμπεριλάβει την συγκεκριμένη υπάλληλο) στην επιτροπή του ΟΔΑΠ για τον πολύκροτο διαγωνισμό των αναψυκτηρίων των αρχαιολογικών χώρων, διαγωνισμός που προκάλεσε σάλο με τους όρους του, όταν τα αναψυκτήρια δόθηκαν όλα στην αλυσίδα «Γρηγόρης»; Τι σημαίνει «μηδενική ανοχή» από την Υπουργό στην υπάλληλο που ήταν υποψήφια με την παράταξη ΔΗΣΥΠ, του προέδρου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννη Τσακοπιάκου, ο οποίος -καίτοι υπόδικος για κακουργήματα- διατηρεί άριστες σχέσεις με την Υπουργό;

«Ήταν όμως ευνοούμενη της υπουργού πολιτισμού. Η κ. Μενδώνη τη διόρισε σε πολλές σημαντικές θέσεις κι εκείνη με τη σειρά της την υπερασπιζόταν στον πόλεμο που είχε ανοίξει η υπουργός με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» λέει η αντιπρόεδρος του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα στο tvxs συμπληρώνοντας πως «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν προβαίνει σε τέτοιες παράνομες πράξεις, με τόσο θράσος, χωρίς να έχει πολιτικές πλάτες και υπόσχεση ατιμωρησίας. Η συγκεκριμένη όχι απλώς είχε καλή σχέση με την πολιτική ηγεσία, αλλά το διαφήμιζε κιόλας».

Ήταν από τα πιο καλοπληρωμένα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Όλα ξεκίνησαν από μια επιστολή που έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. από καταστηματάρχη που αποκάλυψε πως ο ίδιος κι άλλοι συνάδελφοί του εκβιάζονται από κύκλωμα. Αν δεν ενέδιδαν πληρώνοντας αδρά, θα απειλούνταν με ελέγχους και λουκέτο. Η αστυνομία μετά από ενδελεχή έρευνα και παρακολουθήσεις ταυτοποίησε 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 9 συνεργούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται κρατικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσε σε αργία αυθημερόν τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του. Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, χρειάστηκε πέντε μέρες μέχρι να ανακοινώσει πως θα θέσει σε αναστολή καθηκόντων τους τρεις υπαλλήλους του υπουργείου της.

Στους τρεις υπαλλήλους του ΥΠΠΟ που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στη σπείρα, βρίσκονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων, αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών. Έχει ήδη συλληφθεί και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, και παράβαση καθήκοντος. Ο Εισαγγελέας, στον οποίο απολογήθηκε χτες, αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής της.

Το διαβιβαστικό κείμενο της ΕΛ.ΑΣ. προς την εισαγγελία διευκρινίζει μεταξύ άλλων πως ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη της οργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα: «Λόγω της καθοριστικής σημασίας που είχε η συνδρομή της στην εγκληματική οργάνωση, των υψηλών χρηματικών ποσών που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των υπό κατασκευή καταστημάτων ή κτισμάτων, αλλά και του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στο να πραγματοποιήσει την παράνομη δράση της, η υπάλληλος (…) ήταν από τα πιο καλά αμειβόμενα μέλη της οργάνωσης, με τα ποσά που λάμβανε να ανέρχονται από στις 6.000 έως 10.000 ευρώ, ανά περίπτωση».

Από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δ. Κουτσούμπα μαθαίνουμε ότι: «Η εν λόγω υπάλληλος, χωρίς καν να κατέχει τα τυπικά προσόντα, τοποθετήθηκε με ανάθεση απευθείας από την ηγεσία του Υπουργείου σε θέση αναπληρωτή Τμηματάρχη το 2021. Μάλιστα, εκδιώχθηκε από τη θέση αυτή η Τμηματάρχης που είχε τοποθετηθεί μετά από κρίση, και μετακινήθηκε σε άλλη Υπηρεσία, προκειμένου να βρεθεί η θέση κενή για να τοποθετηθεί η υπάλληλος που σήμερα κατηγορείται για δωροληψία. Και βέβαια παρακάμφθηκαν άλλοι υπάλληλοι με προσόντα. Ήταν και αυτό στο πλαίσιο της «αριστείας» που διαφημίζει η κυβέρνηση. Από τη θέση αυτή βρέθηκε εισηγήτρια στο Τοπικό Συμβούλιο Αττικής, όπου πέρναγαν και οι υποθέσεις των καταστημάτων της Αθήνας, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Με υπογραφή της Υπουργού διορίστηκε επίσης τότε στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, που σχετίζεται με υποθέσεις των Κυκλάδων, και δη της Μυκόνου, που επίσης περιλαμβάνονται στην δράση του κυκλώματος, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, ταυτόχρονα αναπληρωτής γραμματέας στο συγκεκριμένο συμβούλιο τοποθετήθηκε υπάλληλος που επίσης βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Θυμίζουμε επίσης ότι ο ΣΕΑ είχε καταγγείλει ότι η Υπουργός άλλαξε με νόμο τη σύνθεση ειδικά αυτού του Συμβουλίου Μνημείων, προκειμένου να μην έχουν την πλειοψηφία οι αρχαιολόγοι. Για την υπόθεση αυτή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση αυτής της ειδικής ρύθμισης.

Η σύνδεση με το σκάνδαλο της Μυκόνου

Πράγματι το κύκλωμα, εκτός από την Αθήνα, φέρεται να έχει κάνει αντίστοιχες συμφωνίες και διαμεσολαβήσεις και στην Μύκονο, παρότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση κανένας άλλος υπάλληλος που να σχετίζεται με τις Κυκλάδες, εκτός από την εν λόγω Τμηματάρχη του Υπουργείου Πολιτισμού. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις καταστημάτων στη Μύκονο, η κατηγορούμενη φέρεται να εισέπραξε από την εγκέφαλο του κυκλώματος «Νάνσυ» 6.000 και 10.000 ευρώ το 2023 και το 2024 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs η περίπτωση του 2023 ήταν από τις περιπτώσεις αυθαιρεσιών στη Μύκονο που είχε αναδείξει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων μετά τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου και αρμόδιου για θέματα Μυκόνου Μανώλη Ψαρρού, που συνέβη τον Μάρτιο 2023. Μάλιστα, το συγκεκριμένο κατάστημα, μετά από δύο σήματα διακοπής που είχε στείλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και παρά την παρέμβαση του Εισαγγελέα της Σύρου, πήρε άδεια λειτουργίας τελικά από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων τον Ιούλιο 2023. Στα «μπλοκάκια» της επικεφαλής του κυκλώματος, όπως έχουν έρθει στο φως, αναγράφεται χειρόγραφα «Μύκονος. Έδωσα στην Α… από μόνη μου για τη δουλειά που έχει κάνει 1500 ευρώ (τα οποία είναι εντός της συμφωνίας των 10.000 που έχουμε κάνει και θα μοιραστούν σε αυτήν και τον Γ…, άρα 5000 ευρώ έκαστος θα πάρουν ακόμη)», με ημερομηνία 30/7/2023, ημερομηνία συμπίπτει με την αδειοδότηση από την Υπηρεσία στην οποία η κατηγορούμενη διατελούσε Τμηματάρχης.

Άνθρωπος για «όλες τις δουλειές» της Υπουργού

«Ιδιαίτερα σημαντικό είναι» συνεχίζει η Δ. Κουτσούμπα, «ότι η υπάλληλος αυτή έχει διοριστεί σε δύο επιτροπές διαγωνισμών του ΟΔΑΠ που προκάλεσαν το σάλο και την αντίδραση των εργαζόμενων, αυτή για τα αναψυκτήρια και αυτή για την ιδιωτικοποίηση των ταμείων της Ακρόπολης. Δεν σχολιάζω καν ότι, ενώ οι εργαζόμενοι κάναμε απεργία και διαμαρτυρία έξω από την Ακρόπολη, η εν λόγω, εκλεγμένη γραμματέας πρωτοβάθμιου σωματείου, δεν έδωσε καμία σημασία στα αιτήματα των εργαζόμενων αλλά εκτελούσε τις εντολές της Υπουργού. Η παράταξη ΔΗΣΥΠ στο Υπουργείο μας, άλλωστε, πιο πολύ υποστηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις της Υπουργού παρά τα αιτήματα των εργαζόμενων. Η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν πρόεδρος στην επιτροπή του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ταμείων της Ακρόπολης, με υπόδειξη από το ΥΠΠΟ, με το 570434/15-12-2023 έγγραφο. Φανταστείτε ότι στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των ταμείων της Ακρόπολης η Υπουργός βρήκε αντίθετη ακόμη και την ΔΑΚΕ του Υπουργείου Πολιτισμού. Η εν λόγω συνδικαλίστρια της ΔΗΣΥΠ, όμως, ασμένως διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής και έκανε τον διαγωνισμό για να περάσουν τα εισιτήρια του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της χώρας στην διαχείριση μιας ιδιωτικής εταιρείας!

Πάντοτε ήταν πρόθυμη να συνδράμει την Υπουργό σε ό,τι κι αν ζητούσε, Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν η Υπουργός χρειαζόταν να πείσει το ΣτΕ να μην κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής που είχε κάνει ο ΣΕΑ ενάντια στην έξωσή μας από το κτίριο της Ερμού 134, η συγκεκριμένη υπάλληλος έκανε μια δήθεν αυτοψία έξω από το κτίριο, σε μέρα που ήταν ανακοινωμένο ότι τα γραφεία μας θα ήταν κλειστά, και απεφάνθη ότι το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και επικίνδυνο, κοιτώντας το μόνο απέξω! Όποιος μηχανικός είδε την αυτοψία αδυνατούσε να το πιστέψει. Κι όμως, την αυτοψία αυτή την προσκόμισε το Υπουργείο στο ΣτΕ.».

Πιο ενδεικτικό όμως είναι το παράδειγμα της στάσης της συγκεκριμένης υπαλλήλου, στην υπόθεση του Μανώλη Ψαρρού στη Μύκονο.

Θυμίζουμε πως ο αρχαιολόγος είχε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, στοχοποιημένος από κύκλωμα γύρω από τα αυθαίρετα στη Μύκονο. Τότε μάλιστα η κυβέρνηση έδειξε να κινητοποιείται με διάφορες αναγγελίες περί πάταξης των κυκλωμάτων, που αποδείχτηκαν κούφιες, μετά και την πρόσφατη μαφιόζικη εκτέλεση τοπογράφου μηχανικού που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην Μύκονο.

Μεταξύ άλλων, ως αρχαιολόγος με τοπική αρμοδιότητα τη Μύκονο, ο κ. Ψαρρός έπρεπε να χειρίζεται και εγκρίσεις για οικοδομικές άδειες ξενοδοχείων, κατοικιών και κέντρων διασκέδασης στο νησί.

«Όταν πέρυσι δάρθηκε ο συνάδελφος αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, μου είχε κάνει εντύπωση ότι το πρωτοβάθμιο σωματείο των μηχανικών -στο οποίο γραμματέας είναι η προφυλακιστέα σήμερα υπάλληλος- όχι μόνο δεν είχε βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης στον συνάδελφο -ενώ μάλιστα είχε εκδώσει ανακοίνωση το σωματείο των μηχανικών Κυκλάδων και η Ομοσπονδία ΕΜΔΥΔΑΔΣ- όχι μόνο έβγαζε ανακοινώσεις για να δυσφημίσει τον ΣΕΑ που έδινε αγώνα για την υπόθεση της Μυκόνου, αλλά επιπλέον, η συγκεκριμένη συνάδελφος μου είχε κάνει φραστική επίθεση για τον Μανώλη, ότι δεν ήταν καλός υπάλληλος. Την ώρα που ο Μανώλης ήταν ακόμη στο νοσοκομείο, η συγκεκριμένη τον λοιδόρησε, εις επήκοον συναδέλφων.» λέει η Δ. Κουτσούμπα σε συνέντευξή της στο Documento. «Πήρε την απάντηση που της αρμόζει βέβαια. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα όμως ότι δεν είμαστε όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού από την ίδια «μεριά», ειδικά όταν αφορά θέματα όπου η προστασία των μνημείων προσκρούει σε συμφέροντα ιδιωτών που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα.

Εκ των υστέρων, έτσι όπως διαβάζω όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θεωρώ ότι πρακτικές σαν αυτές που περιγράφονται στην δικογραφία για την κατηγορούμενη υπάλληλο συνιστούν ηθική αυτουργία στον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας. Γιατί όταν έχεις υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους και άλλους επίορκους υπαλλήλους που υπόσχονται στους επιχειρηματίες ότι θα τα τακτοποιήσουν όλα και θα τα κάνουν όλα όπως τα θέλουν, τότε είναι «λογικό» κάποιος να θεωρεί ότι πρέπει να βγάλει από την μέση έναν αρχαιολόγο, ο οποίος εφαρμόζει τον νόμο αν έχει βρει κάποιον άλλον υπάλληλο του υπουργείου που πληρώνεται για να μην εφαρμόζει τον νόμο».

Η Δ. Κουτσούμπα υπογραμμίζει μιλώντας στο tvxs πως «Είχαμε καταγγελίες από συναδέλφους για τη συμπεριφορά της απέναντι στους αρχαιολόγους που εισηγούνταν ή ήταν μέλη στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου. Έχει δε επιπλήξει συναδέλφους γιατί έκαναν ελέγχους σε καταστήματα για την εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου! Σε κανονικές συνθήκες, θα περίμενε κανείς από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού να ζητήσει και να δει όλους τους φακέλους των υποθέσεων αυτών και, αν έχουν χορηγηθεί άδειες με πλαστές βεβαιώσεις, αυτές να αρθούν. Θα έπρεπε να εκκινήσει εσωτερική έρευνα και να επανεκτιμηθούν κάποιες υποθέσεις υπό το βάρος των αποκαλύψεων. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια πολιτική ηγεσία που εκκινεί πειθαρχική διαδικασία για την ανακοίνωση που έβγαλαν εργαζόμενοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης ενάντια στο ΝΑΤΟ, αλλά για υπαλλήλους που εμπλέκονται σε κύκλωμα διαφθοράς έπρεπε να γίνει θέμα σε όλα τα κανάλια για να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία μόνο σε αυτό που είναι ούτως ή άλλως υποχρεωμένη από το νόμο να κάνει σε περίπτωση τόσο σοβαρών αδικημάτων; Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ έχει αποδείξει ότι έχει άμεσα αντανακλαστικά ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των υπαλλήλων, αλλά μεγάλη αφωνία για ποινικά κολάσιμες πράξεις».

Οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί

Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ των κατηγορουμένων ως «συνεργών» της οργάνωσης, βρίσκονται δύο ακόμη στελέχη της ΔΗΣΥΠ ΥΠΠΟ, στενοί συνεργάτες του Γ. Τσακοπιάκου και υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Τα στελέχη αυτά κατηγορούνται για δωροληψία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Ο ένας είχε τη θέση του γραμματέα στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Αττικής και του αναπληρωτή γραμματέα στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κυκλάδων, με διορισμό από την Υπουργό Πολιτισμού. Επιπλέον, το 2019, εν μέσω ποινικών διώξεων για τα «πλαστά δάνεια» στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, όταν η Λ. Μενδώνη ανέλαβε το ΥΠΠΟ και θέλησε να διορίσει ΔΣ της επιλογής της στο «αμαρτωλό» Ταμείο, ο εν λόγω υπάλληλος, που σήμερα είναι κατηγορούμενος ως συνεργός του κυκλώματος, ήταν στα μέλη που διόρισε η Υπουργός, και αναπληρωνόταν από την προφυλακισμένη Τμηματάρχη!

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ως συνεργός είναι εμπλεκόμενος ως κατηγορούμενος και στο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ. Μάλιστα, με χτεσινή της ανακοίνωση, η ΔΗΣΥΠ δημοσίου τομέα δημοσιοποίησε την απόφασή της να διαγράψει το στέλεχός της που ήταν εκλεγμένο και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, και να το αντικαταστήσει άμεσα. Τα δύο στελέχη διέγραψε επίσης και το ΠΑΣΟΚ.

«Σεβόμενη απολύτως το τεκμήριο αθωότητας, αλλά έχοντας δει πολλά όλα τα σχεδόν 20 χρόνια που υπηρετώ σε αυτό το Υπουργείο, δεν μπορώ παρά να θυμίσω τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΠΟΕ ΥΠΠΟ που στοχοποιούσαν τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, αλλά και εμένα προσωπικά, με ψέματα και συκοφαντικές εκφράσεις που αναπαράγονταν από πολλά φίλια στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο ότι στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν έχουμε καμία σχέση με τις πρακτικές και το μοντέλο συνδικαλισμού που προτάσσει η υπόδικη ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Είναι τιμή μας ότι έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε ευθεία αντιπαράθεση με κάθε επίορκο και δεν διστάσαμε ποτέ να τα βάλουμε με τα συμφέροντα που αυτοί εξυπηρετούν. Και βέβαια δεν εκπροσωπούν οι υπόδικοι την συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του πολιτισμού, που συνεχίζουν να κάνουν με αυταπάρνηση το καθήκον τους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», καταλήγει η Δ. Κουτσούμπα.

Μηδενική ανοχή;

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας ότι έχει ήδη εγκριθεί η υποστήριξη της κατηγορίας κατά των συλληφθέντων υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχουν σταλεί ήδη στο πειθαρχικό συμβούλιο για να τεθούν σε αργία. Στην υποστήριξη της κατηγορίας ομονόησαν όλες οι παρατάξεις, και η παράταξη Μπακογιάννη, για την οποία το κλίμα είναι βαρύ, καθώς όχι μόνο το κύκλωμα δρούσε επί την ημερών της δημαρχίας του, αλλά επιπλέον επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται δημοτικός υπάλληλος με στενή συγγένεια με αντιδήμαρχο του Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Μενδώνη δεν έχει επιλέξει ως τώρα ποτέ σε τέτοιες υποθέσεις να βρεθεί το Υπουργείο Πολιτισμού ως πολιτική αγωγή. Ούτε καν στις υποθέσεις του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, όπου το Υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να διεκδικεί τα χρήματα που έκαναν φτερά, αφού ήταν χρήματα από τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Θα ήταν δύσκολο να στείλει νομική εκπροσώπηση ενάντια στους στενούς της συνεργάτες από την εποχή που ήταν Γενική Γραμματέας Πολιτισμού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

το ρεπορταζ ειναι της  για το https://tvxs.gr