Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 18:34

Συνάντηση εργασίας στο Δήμο Αμυνταίου για τον αγωγό ΤΑΡ

Ενημέρωση για τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP) είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης από εκπροσώπους της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για την κτηματογράφηση της περιοχής από την οποία θα περάσει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου.

 

Ο TAP που θα ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου και θα καταλήξει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας, θα περάσει και από το Δήμο Αμυνταίου. Για το λόγο αυτό η εταιρία ενημέρωσε τον Δήμαρχο και ζήτησε τη συνδρομή του για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Ο TAP, που σχεδιάζεται και θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), δεν έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του και στόχος της κοινοπραξίας των κατασκευαστών είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης στις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός.

Ο κ. Ιωσηφίδης έθεσε τρία θέματα ζωτικής σημασίας για το Δήμο Αμυνταίου σε σχέση με τον TAP. Το πρώτο είναι να τοποθετηθεί αναμονή για να υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης της περιοχής με την παροχή φυσικού αερίου. Η πρόβλεψη αυτή έχει εξαιρετική σημασία για την τηλεθέρμανση, που μπορεί να χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο σε περίπτωση μελλοντικής παύσης της λειτουργίας του ΑΗΣ. Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η δουλεία ή ενδεχόμενες απαλλοτριώσεις των κτημάτων από τα οποία θα περάσει ο αγωγός πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και όχι με τη μέθοδο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για να εξασφαλιστεί η κοινωνική συναίνεση. Τέλος, τόνισε το αίτημα να απασχοληθεί ανθρώπινο δυναμικό από την περιοχή κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου.

Η διέλευση του TAP από τα διοικητικά όρια του Δήμου Αμυνταίου θα έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό ως τοπική κοινωνία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 18:38