Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 17:18

Αισιοδοξία απο την ακροαματική διαδικασία στο Λουξεμβούργο για τους Λιγνίτες

απο το δικαστήριο του Λουξεμβούργου οπου εκδικάστηκε η υποθεση των Λιγνιτών απο το δικαστήριο του Λουξεμβούργου οπου εκδικάστηκε η υποθεση των Λιγνιτών

Μιλώντας στο veto fm ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γ. Αδαμίδης που παρακολουθεί ως παρατηρητής την ακροαματική διαδικασία εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι στο τέλος ολα θα πάνε καλά για τις θέσεις που διατύπωσε το ελληνικο δημοσιο και η ΔΕΗ για το θέμα της προσβασης...

στους λιγνίτες απο την πλευρά των ιδιωτών. Στο δικαστήριο παρίστανται εκπροσωποι απο το το ΠΕΚΑ, το υπουργείο Εξωτερικών και νομικού σύμβουλοι της ΔΕΗ. Ο Γ. Αδαμιδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων που διήρκησαν περί τις ρείς ωρες δήλωσε: ''Ο αγώνας δόθηκε. Ως οφείλαμε, με όσα μέσα διαθέταμε και με όλη τη θετική μας πρόθεση.

Τώρα, περνώντας στην επόμενη φάση, δε μπορούμε παρά να περιμένουμε την έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος της αναίρεσης που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έχει κάνει δεκτή την προσφυγή της ΔΕΗ κατά των δύο αποφάσεων της Κομισιόν για το θέμα των λιγνιτών (Μάρτιος 2008, Αύγουστος 2009).

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου  αναμένεται να καταθέσει τις προτάσεις του έτσι ώστε να εκδοθεί στην συνέχεια (μετά από έναν περίπου έναν μήνα) η σχετική, οριστική, απόφαση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίδοντας και αυτή τη φορά το παρών, προσπάθησε να ενισχύσει με την παρουσία του και αυτή τη μάχη που δόθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στην οποία παραβρέθηκε με πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Κομισιόν ο Όμιλος Μυτιληναίου. Μιας παρουσίας  και μίας παρέμβασης που τουλάχιστον για το ΣΠΑΡΤΑΚΟ κρίνεται «περίεργη» καθώς στην πρώτη δίκη δεν υπήρχε καμία παράσταση/παρουσία του εν λόγω ανταγωνιστή.

Το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εν αναμονή και της οριστικής απόφασης, για την οποία είναι αισιόδοξος, θέλει να ευχαριστήσει τόσο το Νομικό team της ΔΕΗ  όσο και τo team της Ελληνικής Δημοκρατίας για την ορθότητα και πληρότητα των επιχειρημάτων που αναπτύχθηκαν επί του συγκεκριμένου ζητήματος.''.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 17:30