Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 20:39

Αισιοδοξία στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ απο το Γενικό συμβούλιο που έγινε στην Αθηνα. Δεν παραβρέθηκε η ΓΕΝΟΠ

Συνεδρίαση με μηνύματα και πολλούς αποδέκτες η συνεδρίαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην Αθήνα. Τα συνδικαλιστικά στελέχη άφησαν την Πτολεμαϊδα και κατέβηκαν στην πρωτεύουσα αφού πολλά νέα μέλη του σωματείου..

προέρχονται απο διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπως την Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή, Μεγαλόπολη, Κρήτη, Χίος, Σάμος , Αθήνα. Η κίνηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ εχει απότερες βλέψεις  σε σχέσει με την ΓΕΝΟΠ που σημειωτέον δεν παρέστη λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων στην συνεδρίαση του μεγαλύτερου και μαζικότερου σωματείου της. Οι λόγοι ειναι γνωστοί και στις δύο πλευρές. Το γυαλί έχει ραγίσει ανάμεσα στο Βόρειο σύστημα αρχικά που κυριαρχείται απο μέλη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και που  στην συνέχεια απλώθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας οπου υπάρχει σοβαρή ενεργειακή δραστηριότητα της ΔΕΗ μέ εντονη την παρουσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Ειναι θέμα χρόνου η σταδιακή παραμέριση της ΓΕΝΟΠ. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι στο γνωστό αγωνιστικό συνδικαλιστικό μοτίβο. Είναι το παρακάτω:

 Από κάθε σημείο της χώρας το μήνυμα και το σύνθημα που στέλνει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι το ίδιο και  είναι ένα: «Αγώνας και Αντίσταση -  Διεκδίκηση και Πάλη». Αγώνας για μία ΔΕΗ που θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού και θα αποτελεί την Ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας.

 Από το βήμα των εργασιών ενός Γενικού Συμβουλίου, όπου αυτό που μεταξύ άλλων επισημάνθηκε είναι ότι όπως και να έχουν τα πράγματα «θα βρούμε το δρόμο μας», ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διεξήγαγε την κορυφαία του διαδικασίας σε απόλυτα ενωτικό κλίμα και με εμφανή –περισσότερο από ποτέ- την πρόθεση να συνεχίσει τον αγώνα που δίδει εδώ και χρόνια προκειμένου να κρατήσει τη ΔΕΗ και τους εργαζόμενούς της στη δεσπόζουσα θέση που κατέχει.

Επιχείρηση, Εργαζόμενοι και λιγνίτης είναι οι τρεις ενότητες στις οποίες ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει ρίξει –και θα εξακολουθεί να το κάνει για όσο χρειαστεί- το βάρος των καθημερινών του διεκδικήσεων και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, με υπερβάλλοντα ζήλο και ανένδοτο χαρακτήρα καθώς κάθε τι λιγότερο –μετά τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα από τις δράσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ- δε θα ήταν συμβατό με τα όσα έχει σηματοδοτήσει το  βάρος που έχει σηκώσει και σηκώνει όλα αυτά τα χρόνια, στις πλάτες του.

 Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και από το βήμα του 14ου Γενικού του Συμβουλίου, ενός συμβουλίου που προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και καθοριστικής σημασίας περίοδο για τη χώρα έστειλε για μία ακόμα φορά ξεκάθαρο το μήνυμα για αγώνα, διεκδίκηση, αντίσταση και διαρκή πάλη.

 Μια προσπάθεια που διεξάγεται πάντα στο πλαίσιο των δράσεων για άρση του κλίματος αβεβαιότητας την οποία εξακολουθούν να εντείνουν το ρευστό πολιτικό σκηνικό και η ταυτόχρονη αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να δώσουν προοπτική ελπίδας και ανάκαμψης.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 21:01