Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 09:03

Σε καθολική αντίδραση καλεί η ΕΝΩΣΗ για την πώληση της ΔΕΗ

Στην ποιο κρίσιμη περίοδο βρίσκεται το μέλλον της ΔΕΗ, του Λεκανοπεδίου της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και των εργαζομένων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προβάλλει σαν την μόνη αποτελεσματική λύση την πώληση στα ντόπια και ξένα συμφέροντα το 30%, των λιγνιτικών μονάδων της περιοχής. καθώς και τα υδροηλεκτρικά της χώρας μας.
Δεν άντεξε η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ συγκυβέρνηση και υπέκυψε στις εντολές της τρόικας και σήμερα έθεσε σε Διαβούλευση το νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ» κάτι που ολοκληρώνετε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 15:00 .
Ενώ οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία περίμεναν ένα μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ, ο οποίος θα περιείχε σύμφωνα με τις ΖΑΠΠΕΙΑΚΕΣ δεσμεύσεις του Σαμαρά, ως εθνικό καύσιμο τον λιγνίτη, την κατασκευή νέων μονάδων και τις απαλλοτριώσεις οικισμών. σήμερα βλέπουμε ότι με περίσσια ευκολία παραδίδουν τους λιγνίτες και τα νερά στα χέρια των συμφερόντων.
Η απώλεια των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών MW από τη περιοχή σημαίνει απώλεια από Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής 3.500 μόνιμων θέσεων εργασίας και άλλες τόσες με έμμεση σχέση (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συνάδελφοι που εργάζονται σε ιδιώτες, σε ορυχεία και σε Σταθμούς ).
Το Σωματείο Η « ΕΝΩΣΗ » μαζί με την ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση, ότι όποιος ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο, αυτομάτως αναλαμβάνει και την ευθύνη της πράξης του και είναι αιτία πολέμου και την ευθύνη για ότι προκύψει δεν θα την έχουν φυσικά τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι αλλά αποκλειστικά και μόνο αυτοί που θα σηκώσουν το χέρι τους και θα πούνε ΝΑΙ στο ΞΕ- ΠΟΥΛΗΜΑ.
Καλούμε λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής τους Βουλευτές, την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τα Εμπορικά και Οικονομικά Επιμελητήρια, αλλά και μεμονωμένα τον καθένα ξεχωριστά πολίτη της περιφέρειας της Δ. Μακεδονίας να αντιδράσουν όλοι μαζί, γιατί εάν αυτό περάσει τότε δεν θα υπάρχει ΑΥΡΙΟ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 09:06