Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 18:11

Ο Αρθουρος Ζερβός για τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τι είπε στην γενική συνέλευση της εταιρίας

Για  αργότερα μετατίθενται οι αναπροσαρμογές στα τιμολόγια της ΔΕΗ, παρόλο που πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση

και θα έπρεπε να έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Η καθυστέρηση αποδίδεται, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό, στο γεγονός ότι η προετοιμασία για την εφαρμογή της εν λόγω δέσμευσης δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας του ύψους των αυξήσεων στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0 -800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και των μειώσεων για τα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.λπ.).
Σε αντίθεση με τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια, όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μετόχων της Επιχείρησης που τελέστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές τόσο στο αγροτικό, όσο και στο νυχτερινό οικιακό.
Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων (το λεγόμενο «χαράτσι»), καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ. Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, οι οποίες φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.
Επιπροσθέτως ο κ. Ζερβός, τόνισε ότι η ΔΕΗ μελλοντικά θα καταστεί μια πελατοκεντρική επιχείρηση αι αυτό θα φανεί με την ανάπτυξη καταστημάτων franchise, ενώ θα εφαρμόσει ένα σύγχρονο σύστημα συναλλαγών με τους πελάτες σε όλα τα επίπεδα.
Εξάλλου, κύκλοι της ΔΕΗ τονίζουν ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.
Πάντως, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τόνισε ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Σ. Ρέλιας, υποστήριξε ότι η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με διαχωρισμό και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα οδηγήσει σε διάλυση και κατάρρευση του ομίλου.

πηγη: http://www.energypress.gr/

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 18:24