Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 08:46

Τέλος η απεργία στη ΔΕΗ. Μπαίνουν στο σύστημα οι μονάδες που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανακοίνωσε το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά από την πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου και με φόντο την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων.

 

Ωστόσο η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ διαμηνύει ότι συνεχίζει τον αγώνα της με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και δηλώνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης «επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης»

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας «να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

Η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες, σταδιακά, αποκαθίσταται, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας μετά την επίταξη.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.»

πηγη: το βημα

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 08:51