Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 08:24

Η νέα μελέτη του Δικτύου για το ενεργειακό κόστος: «ΔΩΣΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ»

«Το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα της κρίσης ήταν και είναι το εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα μας οδηγήσει σε μια νέα παραγωγική οικονομία.

Η οποιαδήποτε εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει ουσία και αποκτά αξία μόνο όταν η χώρα έχει δική της πυξίδα και αυτόνομο σχέδιο παραγωγής. Είτε παραταθεί είτε αντικατασταθεί το μνημόνιο από μια νέα προληπτική πίστωση, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ν' αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της χώρας. Παραδείγματος χάριν η πρώτη εθνική προτεραιότητα για τις κατ' ελάχιστον 1.000.000 θέσεις εργασίας που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία, εάν οι όποιες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων δεν συνοδευθούν από άμεσα σχέδια δράσης για την βιομηχανική πολιτική.

Συγκεκριμένα για τη την Ελληνική Βιομηχανία επιχειρησιακό σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων (οι οποίες μειώθηκαν από το 2008 – 2013 κατά 40%) και στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της, παράλληλα με την δημιουργία βιομηχανικής απασχόλησης ( και η οποία έχασε από το 2008 – 2013 το 37% του εργατικού δυναμικού δηλαδή 200.000 θέσεις εργασίας). Ας σκεφτούμε την πολλαπλασιαστική δυναμική της βιομηχανικής απασχόλησης , η οποία σύμφωνα με τους Διεθνείς Οργανισμούς σημαίνει ότι κάθε θέση εργασίας στη βιομηχανία δημιουργεί δύο θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία.

Σήμερα ,το ΔΙΚΤΥΟ για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους ανοίγει εξειδικευμένα τα κρίσιμα κεφάλαια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Καταθέτει μία ολοκληρωμένη μελέτη για το πρόβλημα αιχμής του ενεργειακού κόστους, που αποτελεί βασικό στοιχείο ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας.

Στην Ελλάδα, τη χώρα με το μεγαλύτερο ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη, η κρίση δημιούργησε ένα εκρηκτικό τοπίο ειδικά στην βαριά βιομηχανία. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να αρκεστεί σε μακροχρόνιους σχεδιασμούς για την ενεργειακή πολιτική . Αν δεν γίνει ΑΜΕΣΑ επιχειρησιακό σχέδιο για την ελληνική βιομηχανία, τότε Ελλάδα και βαριά βιομηχανία χωρίζουν οριστικά. Είναι γνωστό στην οικονομική ιστορία ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγεννηθεί ένας κλάδος ή ακόμα και ένα εργοστάσιο που κλείνει. Υπάρχουν ακόμα και τώρα πολλές δυνατότητες προς αξιοποίηση , όπως δείχνει ένα ευρύ φάσμα μελετών και προτάσεων.

Παράλληλα λοιπόν με τα μεγάλα προβλήματα του χρέους και της δημοσιονομικής σταθερότητας, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και εταίρους μας , πρέπει πλέον να στραφεί στην ουσία των μεταρρυθμίσεων με πρώτο και κυρίαρχο στόχο την παραγωγική αναδιοργάνωση της χώρας αλλά και την άμεση στήριξη της κάθε ελληνικής οικογένειας, δηλαδή την δουλειά για τον καθένα.»

 Oλόκληρη την μελέτη μπορείτε να τη δείτε εδώ:

 http://todiktio.eu/index.php/activity/projects/item/549-energeiako-kostos

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 08:28