Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 22:22

Λαφαζάνης: Θα ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος

Την ακύρωση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ ανήγγειλε με σημερινή

δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Λαφαζάνης: Θα ακυρωθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα
Ο υπουργός καλεί αφενός τη ΡΑΕ να επανεξετάσει την απόφασή της, δηλώνει ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσει όλους τους τρόπους για την ακύρωση των αυξήσεων.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει τα εξής:
«Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης.

Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.
Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης».

Εξάλλου, σε ανεπίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παραγωγικής, Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μεθόδευση για τις αυξήσεις στο ρεύμα ερμηνεύεται ως δόλιος πολιτικός σχεδιασμός. Το υπουργείο παραθέτει στοιχεία για τα ΦΕΚ που έφεραν ημερομηνία 31-12-2014 υπογραμμίζοντας πως μέχρι και την επομένη των εκλογών (26-1-2015) είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ταυτοχρόνως, είχαν εκδοθεί και σε έντυπη μορφή, όλα τα ΦΕΚ που έφεραν ημερομηνία 31-12-2014, εκτός από το επίμαχο ΦΕΚ που αφορά την αύξηση της τιμής ρεύματος.

Όλα τα παραπάνω, αναφέρει το υπουργείο ΠΑΠΕΝ, αποκαλύπτουν αδιαμφισβήτητα ότι το επίμαχο ΦΕΚ κρατήθηκε σκοπίμως μακριά από τη δημοσιότητα ολόκληρη την προεκλογική περίοδο και για συνολικό διάστημα σχεδόν δυόμισι μηνών, ερήμην της νέας κυβέρνησης, για προφανείς πολιτικούς λόγους.

Και κρατήθηκε, μάλιστα, σε συμπαιγνία της απελθούσας συγκυβέρνησης με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), αφού η τελευταία, όπως αναγνωρίζει και η ίδια σε πρόσφατη ανακοίνωσή της (14-3-2015), είχε σπεύσει να ενημερώσει από την πρώτη στιγμή όλους τους τότε αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, ενώ:
- «παρέλειψε» να ενημερώσει σχετικά τη νέα κυβέρνηση, παρότι είχε συνάντηση στις 4 Φεβρουαρίου 2015 με το νέο υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, και κυρίως,
- «παρέλειψε» να ενημερώσει τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων που καλούνται τώρα να πληρώσουν το μάρμαρο, «ξεχνώντας» για σχεδόν δυόμισι μήνες να κάνει το αυτονόητο: Να αναρτήσει την επίμαχη απόφασή της στην ιστοσελίδα της, που, κατά τα άλλα, παρέχει άμεση και πληρέστατη ενημέρωση για κάθε άλλη δραστηριότητα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 22:30