Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 23:29

Λαφαζάνης απο την Κοζάνη: ''H ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν παραχωρείται...''

"Τη ΔΕΗ την έχουμε στην καρδιά μας, δεν τεμαχίζεται και δεν παραχωρείται, είναι ενεργειακός γίγαντας και δεν θα...

επιτρέψουμε να γίνει γίγαντας με πήλινα πόδια", δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την επίσκεψή του στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας.

Η κυβέρνηση στηρίζει μια ενιαία δημόσια και ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, είπε και ανακοίνωσε τις παρακάτω ενέργειες της κυβέρνησης:

-Κατάθεση νόμου που ακυρώνει το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για τη διάσπαση της ΔΕΗ σε μικρή και μεγάλη.

-Κατάθεση τροπολογίας για την ακύρωση της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

-Τροποποίηση της ρύθμισης για τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ορισμό νέας διοίκησης, ώστε αυτή να μην λειτουργεί πάνω από την κυβέρνηση.

-Επανεξέταση της σύμβασης για το ορυχείο της Βεύης, την οποία χαρακτήρισε "σκανδαλώδη".

-Επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή της μονάδας 5 στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για την οποία υπέγραψε δύο από τις απαιτούμενες άδειες. Όπως είπε, θα είναι μια σύγχρονη μονάδα με την τελευταία λέξη της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και η κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί το τίμημά της, με σκοπό τη μείωση.

-Επαναλειτουργία της μονάδας 3 στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, για την κάλυψη εφεδρικών αναγκών.

-Δραστική μείωση της εργολαβικής δραστηριότητας στα έργα της ΔΕΗ, ώστε να πάψουν να υπάρχουν απλήρωτοι ή δύο ταχυτήτων εργαζόμενοι με καθεστώς "δουλεμπορίου".

Ο υπουργός υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ απέναντι σε όσους τους συκοφαντούν και σημείωσε πως δεν είναι προνομιούχοι, αλλά "στυλοβάτες" μιας μεγάλης επιχείρησης. "Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, δεν πρόκειται να πειράξουμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις οποίες καθορίζονται οι μισθοί τους, στηρίζουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα", είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε να υπάρξουν και αυξήσεις.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και με εκπροσώπους φορέων της περιοχής, με στόχο να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και η επιθυμία της κυβέρνησης είναι ένα θετικό ισοζύγιο για τους κατοίκους.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους οικισμών κοντά στις μονάδες της ΔΕΗ που ζητάνε να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές και τους είπε ότι αντιμετωπίζει θετικά τα αιτήματά τους.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου, είδε από κοντά την εξόρυξη και μεταφορά λιγνίτη, μίλησε και μέσω ασυρμάτου με τους εργαζόμενους σε διαφορετικά σημεία και παρακολούθησε ανατίναξη πετρώματος. Οι εργαζόμενοι τον κέρασαν τσίπουρο και τοπικούς μεζέδες...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 23:36