Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 12:02

O Π. Καραλευτέρης κρατά αποστάσεις για την επισκευή της μονάδας στην Πτολεμαϊδα. Ανησυχία για την πορεία της 5ης

Με αφορμή την επιστολή προς τον δήμαρχο Εορδαίας Σαββα Ζαμανίδη για την επαναλειτουργία της μοναδας τρια του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣτης ΔΕΗ Π. Καραλευτέρης μίλησε στο Veto91fm και εξέφρασε την αγωνία του οχι για την υποκατασκευή μαδα 5 της Πτολεμαϊδας που οπως σημείωσε αντιμετωπίζει ισχυρό πολεμο στο να μην κατασκευαστεί. Ο κ. Καραλευτέρης μάλιστα σημείωσε με νόημα οτι οι προσπάθειες της περιοχής πρέπει να προσανατολίζονται στην νέα μοναδα της πτολεμαϊδας και στην παλιά που με βάση τον τελευταίο προγραμματισμό που εχει γίνει θα πρέπει να σταματήσει η κειτουργία της στο τέλος του 2015. Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του γιατί τελευταία τα σήματ που εκπέμπονται για την κατασκευή της 5ης δεν πρέπει να εφησυχάζουν την περιοχή.

 

Η επιστολή προς τον Σάββα Ζαμανίδη είναι η παρακάτω:

Προς:κ. Δήμαρχο Εορδαίας
Εκπροσώπους φορέων

κ. Δήμαρχε,
Η Πτολεμαΐδα τα τελευταία χρόνια έχει αδικηθεί κατάφωρα από την ΔΕΗ, σε σχέση με την εντοπιότητα και τις ανταποδόσεις.
Η καταστροφή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ήταν η οδυνηρή αφορμή να μπει επιτέλους ξανά στον Δήμο Πτολεμαΐδας ο διάλογος για την σχέση μας με τη ΔΕΗ.
Το πρώτο θέμα που πρέπει να απασχολήσει το Δήμο Πτολεμαΐδας είναι η προοπτική της κατασκευής της Μονάδας 5 που αμφισβητείται έντονα από οικονομικά και πολιτικά κέντρα αποφάσεων.
Η επένδυση για την Μονάδα 5 ισοδυναμεί με δέκα και πλέον επεκτάσεις του λιμανιού του Πειραιά με την COSCO γεγονός που δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητό σε όλους.
Η μονάδα 3 αποτελεί πλέον Ιστορικό Σύμβολο Προσφοράς της Πτολεμαΐδας στην χώρα. Αυτό πρέπει να αναφέρεται παντού.
Για την προοπτική της επαναλειτουργίας της Μονάδας 3 πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα πραγματικά δεδομένα σε σχέση με τις δυνατότητες παραγωγής, τον χρόνο, την προοπτική του καυσίμου συνολικά και το περιβάλλον.
Το κόστος επανακατασκευής είναι το τελευταίο στοιχείο που πρέπει να μας απασχολήσει.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλισθούν από τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση:
• η προοπτική της τηλεθέρμανσης
• η δέσμευση της ΔΕΗ πως θα πληρώσει κάθε κόστος για τα καύσιμα που θα συμπληρώνουν την ανάγκη της τηλεθέρμανσης
• οι θέσεις εργασίας του προσωπικού και η επάνοδος τους στο νέο Αης 5 για να μην φύγουν και άλλες οικογένειες από την πόλη και
• με νομοθετική ρύθμιση η απρόσκοπτη διάθεση του πόρου έως ότου γίνει η νέα μονάδα.
Για την ρύθμιση αυτή μόλις χθες θέσαμε θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και λάβαμε την υπόσχεση του προέδρου ότι θα πάρει άμεσα σχετική πρωτοβουλία.
Ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων και ως πολίτες της πόλης της Πτολεμαΐδας, σας δηλώνουμε πως θα λάβουμε σοβαρά υπόψη τις οποίες αποφάσεις σας και θα τις υποστηρίξουμε με σθένος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ και όπου αλλού εσείς κρίνεται σκόπιμο.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των φορέων.

Με τιμή
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιωτάκη
Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Σωματεία Εργαζομένων ΔΕΗ Α.Ε.
Σωματεία Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 12:30