Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 19:50

ΓΕΝΟΠ εναντίον Σκουρλέτη για τον ΑΔΜΗΕ

Έντονο προβληματισμό και αγωνία για την πορεία του ΑΔΜΗΕ προκαλεί η διαιώνιση μιας νοσηρής κατάστασης που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση, αλλά συνεχίζεται έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας η προηγούμενη Διοίκηση ανέθεσε, σε προεπιλεγμένες εταιρίες και χωρίς να έχει προηγηθεί προκήρυξη, έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Ο «διαγωνισμός» αφορούσε στα έργα «Επίβλεψης Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών», «Επίβλεψη Εργασιών Πόντισης Υποβρυχίων Καλωδίων», «Επίβλεψης Έργων Πολιτικού Μηχανικού» και «Διαχείρισης Θεμάτων Δημοσίων Σχέσεων» του έργου Διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Ουσιαστικά, με αυτή την απόφαση η προηγούμενη Διοίκηση κατήργησε το υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εμπειρίας ανθρώπινο δυναμικό του ΑΔΜΗΕ το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε πέρας τις συγκεκριμένες εργασίες, όπως ακριβώς το κάνει επί πολλά χρόνια με επιτυχία. Παράλληλα, η ανάθεση του Λογιστηρίου της Εταιρίας σε ιδιωτική εταιρία με σύμβαση παροχής υπηρεσιών συνιστά ευθεία «ακύρωση» του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρίας.

Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τίποτε δεν δικαιολογεί τη διαιώνιση μιας νοσηρής κατάστασης που «κληροδοτήθηκε», αντίθετα προκαλεί ερωτηματικά καθώς δεν λαμβάνονται μέτρα για τη «θεραπεία» της.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού, είναι προφανές ότι δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΑΔΜΗΕ σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα και επενδύσεις.

Πιστεύουμε ότι ο Υπουργός ΠΕΚΑ αντιλαμβάνεται την ανάγκη προσλήψεων στον ΑΔΜΗΕ αλλά και διόρθωσης των «κακώς κειμένων» που απαξιώνουν το προσωπικό της Εταιρίας και συνολικά «ναρκοθετούν» την πορεία του. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Τ'ΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 19:57