Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 15:28

Το vetonews, για την επίσκεψη του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη στο εργοτάξιο της 5ης μονάδας της ΔΕΗ και την περιοδεία του στο λιγνιτικό κέντρο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης θα επισκεφτεί  την Κοζάνη όπου την Παρασκευή 8 Απριλίου θα χαιρετήσει

το συνέδριο  που πραγματοποιεί ο δήμος της πόλης για την προετοιμασία της περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή.  

Οι επιτελείς του υπουργείου προετοιμάζουν το πρόγραμμα περιοδείας του Πάνου Σκουρλέτη και από τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο vetonews  φαίνεται δεν θα έχει καμιά σχέση με τον χαρακτήρα της τελευταίας επίσκεψης  του προκατόχου του. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης αν και έχει απορρίψει το αίτημα των ενεργειακών δήμων δηλαδή να δοθεί ποσοστό 20% επί των χρημάτων που καταβάλλει η ΔΕΗ σε ειδικό λογαριασμό του κράτους για τις εκπομπές CO2 στους πέντε δήμους της χώρας, πληροφορίες του  vetonews  αναφέρουν ότι με αφορμή το παραπάνω θέμα  μπορεί να ανοίξει διάλογος χωρίς να συνοδεύεται απο κάποια εξαγγελία  που θα έχει ως προτεραιότητα την μείωση των τιμολογίων σε καταναλωτές που ανήκουν στο χάρτη των δήμων του ενεργειακού λεκανοπέδιου. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αμέσως μετά την ομιλία του στο Κοβεντάρειο,  θα μεταβεί  μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στις εγκαταστάσεις του ορυχείου του Νοτίου πεδίου. Υπάρχει πρόβλεψη να μιλήσει με εργαζόμενους στο μέτωπο της εξόρυξης ενώ στην συνέχεια θα ενημερωθεί από τα στελέχη του ορυχείου.  Αμέσως μετά θα μεταβεί στο χώρο του εργοταξίου όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της 5ης μονάδας. Έχει ετοιμαστεί ειδικός χώρος από όπου όλα τα επίσημα πρόσωπα που επισκέπτονται την περιοχή θα μπορούν να βλέπουν αμφιθεατρικά το εργοτάξιο και  την πρόοδο των εργασιών κατασκευής  της μονάδας.

Ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κλείσει την ξενάγηση του με την συνάντηση που θα έχει με τα στελέχη της επιχείρησης στις εγκαταστάσεις του  Λιγνιτικού κέντρου δυτικής Μακεδονίας. 

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 17:58