Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 19:01

Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με κινεζική εταιρεία για την δεύτερη μονάδα στη Φλώρινα

Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψουν στα μέσα Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης και ο Fang Yanshui, Assistant President της κινεζικής εταιρείας CMEC.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για την κατασκευή της δεύτερης υπερσύγχρονης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου της σύστασης και λειτουργίας ανεξάρτητης εταιρείας στην οποία θα μετέχουν η ΔΕΗ, η εταιρεία CMEC και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός.

Για το «project Μελίτη» η διοίκηση της ΔΕΗ εργάζεται εδώ και ένα χρόνο δεδομένου ότι συνεπάγεται επένδυση της τάξης των 700 εκατ. ευρώ για τη Μονάδα και μαζί με τις σημαντικές επενδύσεις των ορυχείων θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας, και βέβαια στην αύξηση της απασχόλησης.

"Επιπλέον θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής με υπερσύγχρονη μονάδα βαθμού απόδοσης πάνω από 41,5% και ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, σε συνδυασμό με την προγραμματισμένη απόσυρση παλαιότερων μονάδων, θα βελτιωθεί τόσο η ανταγωνιστικότητα της λιγνιτικής παραγωγής της χώρας όσο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτά θα είναι ευεργετικά όχι μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά και για την ελληνική οικονομία στο σύνολο της", προστίθεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης.

Ποιά είναι η CMEC

Η CMEC είναι διεθνής Εργοληπτική Εταιρεία και Πάροχος Υπηρεσιών και ασχολείται επίσης σε διεθνές επίπεδο με το εμπόριο και τις επενδύσεις. Διαθέτει εμπειρία περισσότερη από 30 χρόνια και έχει αναπτύξει τη δυνατότητα να παρέχει πλήρεις λύσεις με το κλειδί στο χέρι, λειτουργώντας ως integrator μεγάλου πλήθους εταιρειών, για πλήρεις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν την αρχική σχεδίαση, EΡC, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση στους τομείς ηλεκτρικής ενέργειας, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, βιομηχανίας, συγκοινωνιών και άλλους. Διαθέτει επιχειρηματικό δίκτυο σε περισσότερες από 150 χώρες στις πέντε ηπείρους. Έχει στο ενεργητικό της πολλές πρωτιές ως κινέζικη εταιρεία που ανέλαβε τα πρώτα μεγάλα συμβόλαια στον τομέα παραγωγής ενέργειας εκτός Κίνας και είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε κινεζικής κατασκευής ultra-super critical ανθρακικούς Σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας των 600 MW με άνθρακα στη διεθνή αγορά. Αποτελεί για την Κίνα την πρωτοπόρο εταιρεία διεθνούς εμπορίου για την βιομηχανία μηχανολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών προϊόντων. Είναι ο βασικός προμηθευτής προϊόντων χυτεύσεως και σφυρηλατήσεως για τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες όπως οι GE, Caterpillar, Liebherr κ.α. Είναι η μεγαλύτερη κινέζικη εταιρεία στον τομέα των διεθνών βιομηχανικών logistics. Έχει κατασκευάσει τεράστιο πλήθος εγκαταστάσεων όπως Θερμικοί και Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Παραγωγής και σταθμοί ΑΠΕ, Γραμμές Μεταφοράς, Εργοστάσια Τσιμέντων και Σιδηρουργίας, Πλοία, Στάδια, Κατοικίες, Σιδηροδρομικές γραμμές και Τραίνα, εξοπλισμός Χημικής Βιομηχανίας, εγκαταστάσεις Ύδρευσης, Τηλεπικοινωνιών κ.λ.π. Από το 2012 είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χογκ-Κογκ. Όπως τονίζει η CMEC στόχος της εταιρείας είναι να «συνεχίσει να δουλεύει για αρμονία, πρόοδο και ανάπτυξη παντού στον κόσμο» και φέρνει σε διεθνές επίπεδο την εταιρική κοινωνική της ευθύνη επιμένοντας ιδιαίτερα στην κοινωνική – οικονομική ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 19:05