Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 07:55

O Δ. Ζαραφίδης (ΔΕΗ) για τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους της Ποντοκώμης

Στη μετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης και στις αποζημιώσεις ύψους 144 εκατ. ευρώ στους 862 δικαιούχους, αναφέρθηκε ο διευθυντής λειτουργικής υποστήριξης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Ζαραφίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Ο ΑΗΣ Καρδιάς, ισχύος 1.200 μεγαβάτ, ο Άγιος Δημήτριος 1.600 μεγαβάτ και η νέα μονάδα Πτολεμαϊδα-5 που ξεκίνησε φέτος την κατασκευή της, 660 μεγαβάτ, με δυνατότητα να δίνει τη θερμική ισχύ για τη τηλεθέρμανση της Πτολεμαϊδας, θα τροφοδοτούνται από το νοτιοδυτικό πεδίο, τμήμα μεγάλο του οποίου καταλαμβάνει το κοίτασμα της Ποντοκώμης», εξήγησε ο κ. Ζαραφίδης.

«Το κοίτασμα στο νοτιοδυτικό πεδίο φτάνει σε 270 εκατ. τόνους λιγνίτη. Θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία όλου του συστήματος για ένα χρονικό διάστημα πέρα των 30 ετών. Διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνονται. Είναι πολύ σημαντική η συνέπεια που έδειξε η ΔΕΗ, που καταφέρνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της την εποχή της οικονομικής στενότητας», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι της Ποντοκώμης θα μετακινηθούν 25 χιλιόμετρα μακριά από τον σημερινό οικισμό, κοντά στην Κοζάνη, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Στη νέα θέση θα χτίσουν τα καινούρια τους νοικοκυριά και σπίτια. Η υλοποίηση της μετεγκατάστασης περνά στα χέρια της Περιφέρειας και του Δήμου Κοζάνης. Θα γίνουν οι μελέτες και τα έργα υποδομής στον νέο χώρο, θα χωριστούν τα οικόπεδα που θα δοθούν στους κατοίκους. Και εκεί θα αρχίσει μία άλλου είδους ανάπτυξη από τις οικοδομικές εταιρίες που θα αναλάβουν την κατασκευή των σπιτιών», σημείωσε ο κ. Ζαραφίδης.

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κωστής Παπαδάκης

*Επιμέλεια: Αναστασία Καρυπίδου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 08:07