Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 09:35

Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» για το παρ'ολίγο θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο Μαυροπηγής

Το εργατικό συνδικάτο αναφέρει οτι "το σοβαρό εργατικό ατύχημα, παραλίγο θανατηφόρο, αυτή τη φορά στο Ορυχείο Μαυροπηγής

έρχεται να επιβεβαιώσει με δραματικό τρόπο ότι «η σφαγή» των εργατών στα Ορυχεία συνεχίζεται κανονικά, παρά τη μειωμένη παραγωγή λιγνίτη λόγω μειωμένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από λιγνίτη".

Στην ανακοίνωση αναφέρουν οτι "τα ξημερώματα (στις 5,30 το πρωί) την Πέμπτη 24/11/2016 φορτηγό παρέσυρε 60χρονο εργαζόμενο και πέρασε από πάνω του χωρίς καν ο οδηγός να αντιληφθεί ότι χτύπησε άνθρωπο. Το φορτηγό πέρασε από πάνω του και ο εργαζόμενος, για καλή του τύχη, κρατήθηκε ανάμεσα στις ρόδες του φορτηγού αλλά τον συμπίεσαν τα διαφορικά με συνέπεια να έχει σπασμένα πλευρά, κατάγματα στη λεκάνη και θλάσεις στους πνεύμονες. Ο «άτυχος» εργαζόμενος δούλευε ως σημειωτής σε χωματουργική εργολαβία για λογαριασμό της ΔΕΗ στο Ορυχείοο Μαυροπηγής".

Επίσης δηλώνουν οτι "Οι κανονισμοί ασφαλείας και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι φυσικά ανύπαρκτοι όπως και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Επιθεώρηση Μεταλλείων, ΔΕΗ, Τεχνικοί ασφάλειας κλπ) Κινητοποιούνται μόνο σε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος."

 και κλείνουν την ανακοίνωση λεγοντας "Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο και απαιτούμε:
  • Να μπουν επιτέλους οδικοί κανόνες στην κίνηση των φορτηγών στα Ορυχεία

  • Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για πιστή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας

  • Αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας

  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η συμπίεση του μισθολογικού κόστους

  • Τα Συνδικάτα, η ΓΕΝΟΠ και τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να παίξουν επιτέλους τον ρόλο τους, ως όργανα των εργατών και όχι σαν σωματέμπορες που διορίζουν, εκβιάζουν και απειλούν όπως καταγγέλλει το ίδιο το Υπουργείο"
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 09:41