Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 12:14

Κοζάνη: Περιοδεία του Μανώλη Παναγιωτάκη στα εργοστάσια, τα ορυχεία και την νέα μονάδα Πτολεμαΐδα V

Περιοδεία στο μεγαλύτερο Λιγνιτικό κέντρο των Βαλκανίων πραγματοποιεί από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

  Ο πρόεδρος της ΔΕΗ  επισκέπτεται εκ νέου την περιοχή και πραγματοποιεί  διαδοχικές συναντήσεις  με τα υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης αλλά  αυτή την φορά ζήτησε να συναντήσει  την επιχειρησιακή ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ που είναι οι τομεάρχες και υποτομεάρχες στους Ατμοηλεκτρικούς σταθμούς και τα ορυχεία της περιοχής. Μετά την διοίκηση του Τάκη Αθανασόπουλου το 2006  είναι η πρώτη φορά  που τα μεσαία στελέχη έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την διοίκηση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. Οι τομεάρχες και υποτομεάρχες είναι τα χαμηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης που ανεξαρτήτως καιρού βρίσκονται στην  πρώτη γραμμή και τρέχουν τους στόχους και το ημερήσιο πλάνο της επιχείρησης. 

Στα ορυχεία του Νοτίου πεδίου και της Καρδιάς καθώς και στην ναυαρχίδα της ΔΕΗ που είναι ο ατμοηλεκτρικός σταθμός του Αγ Δημητρίου ο πρόεδρος της ΔΕΗ ευχαρίστησε το σύνολο ταυ προσωπικού που τους τελευταίους δύο μήνες κάτω από αντίξοες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες εργάστηκε σκληρά για να κρατήσει τις μονάδες στο μέγιστο της ισχύος τους και τα ορυχεία στο μέγιστο της λειτουργίας τους  δημιουργώντας ασφάλεια και επάρκεια στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Ανέφερε τις δυσκολίες στις αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στις οποίες αναγκάζεται η ΔΕΗ  να λειτουργήσει με υπέρογκο κόστος για την ίδια, και εξήγησε το επιχειρησιακό σχέδιο με τις συμπράξεις και τις συνεργασίες με ιδιώτες που τρέχει η επιχείρηση προκειμένου να συνεχίσει να είναι ο βασικός παίκτης της ενέργειας στην χώρα μας.

Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποίησε μετά την θεσμική ενημέρωση που του έγινε από τους διευθυντές ορυχείων και σταθμών παραγωγής, ζήτησε να πάρουν το λόγω και να μιλήσουν οι τομεάρχες και υποτομέάρχες όπου πολλοί εξ αυτών έθεσαν προβληματισμούς  και αγωνίες για το μέλλον της επιχείρησης, ενώ  διατύπωσαν ακόμη και πρακτικές προτάσεις για την παραγωγικότερη διευθέτηση της καθημερινότητας.

Κατά την επίσκεψη του στον Αης και το ορυχείο Αμυνταίου αλλά και στην μονάδα της της Μελίτης στην Φλώρινα αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στο προτζεκτ Μελίτη κα την συνεργασία με την κινεζική CMEC αλλά και ιδιώτες Έλληνες επιχειρηματίες. Εξέφρασε την αισιοδοξία του  ότι μετά και την τελευταία επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου  της CMEC στην Φλώρινα θα υπάρξει θετική έκβαση στο προτζεκτα Μελίτη και ότι η δεύτερη μονάδα θα κατασκευαστεί στην Φλώρινα.

Η περιοδεία του προέδρου της ΔΕΗ στα εργοστάσια και τα ορυχεία της περιοχής καθώς και στο εργοτάξιο της νέας μονάδας που κατασκευάζεται στην Πτολεμαΐδα έχει συνδυαστεί και με την φιλοξενία  από πλευράς ΔΕΗ πολυπληθούς ομάδας Ελλήνων δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι σε  θέματα ενέργειας και που από χθες το μεσημέρι  περιηγούνται στις εγκαταστάσεις του λιγνιτικού κέντρου δυτικής Μακεδονίας. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ| ΣΠΥΡΟσ κΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 12:18