Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 10:49

Κατολίσθηση μικρής έκτασης στο ορυχείο του Νοτίου πεδίου της ΔΕΗ βγήκε σώος απο την κατεστραμένη καμπίνα ο χειριστής του εσκαφέα (φωτο)

Μια ακαριαία αποκόλληση χωμάτων στο ορυχείο του Νοτίου πεδίου στο σημείο που επιχειρούσε ο  γιγάντιος εκσκαφέας Ε3, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο χειριστής του μηχανήματος και να προκληθούν σοβαρές

υλικές ζημιές στον εξοπλισμό του μηχανήματος. Το ατύχημα έγινε  στις 01:30 π.μ κατά την διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας την στιγμή που ο εκσκαφέας βρισκόταν σε κανονική λειτουργία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανο Παλαβό που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στο θάλαμο του χειριστή.  Η καμπίνα του χειριστή  άντεξε μεν την πίεση  της κατολίσθησης αλλά παραμορφώθηκε εντελώς με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος που βρισκόταν στην θέση του χειριστή  να τραυματιστεί ελαφρά.

Αμέσως σημάνανε συνεργερμός και ο εργοδηγός της βάρδιας που βρισκόταν στο σημείο ενημέρωσε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έφτασε έγκαιρα στο σημείο και μετάφερε τον τραυματία στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στην Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Κοζάνης φέρει μικρά τραύματα στα πλευρά και σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ αναμένεται σήμερα αργά το απόγευμα να λάβει εξιτήριο.

«Είχε άγιο ο χειριστής του εκσκαφέα που κατάφερε και βγήκε ζωντανός από αυτή την μεγάλη ζημιά που υπέστη η καμπίνα του» δήλωσε στο ΑΠΕ ΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου πού βρέθηκε νωρίς το πρωί στο τόπο του ατυχήματος και τόνισε ότι «στα τόσα  χρόνια που εργάζομαι στο ορυχείο δεν έχω ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο».

Ο διευθυντής του ΛΚΔΜ της ΔΕΗ Στέφανος Παλαβός ανέφερε ότι ο εκσκαφέας έχει υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές σε όλη την διαταγή του εξοπλισμού του , οι οποίες είναι μεν επισκευάσιμες αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει για κάποιους μήνες εκτός λειτουργίας. Τα στελέχη της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν ότι η προσωρινή απώλεια του Ε3 ότι δεν θα επηρεάσει την η καθημερινή λειτουργία του ορυχείου. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΛΚΔΜ εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε στο Νοσοκομείο Κοζάνης για την άμεση και αποτελεσματική φροντίδα στο τραυματία.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ|ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 11:02