Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 16:38

ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ: Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ - ΕΓΙΝΕ ΜΙΣΗ ΔΕΗ

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Παναγιωτάκητο μόνο που κάνουν είναι:

ü  Να μην έχουν Σχέδιο

 

ü  Να μην αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα της Εταιρείας

ü  Να αφήνουν τον χρόνο να περνάει, την ώρα που τα απόνερα της πολιτικής τους βουλιάζουν την επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή, σε αυτή τους την τακτική, η αντιπολίτευση έχει γίνει ο πιο στενός τους σύμμαχος καθώς έσπευσε να βάλει πλάτη στο ξεπούλημα της Επιχείρησης.

 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Τελικώς μόνο στα  λόγια έγινε «σκληρή διαπραγμάτευση», για την αποτροπή των μέτρων του «ανοίγματος» της αγοράς ενέργειας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα «μιλά από μόνο του» και αποδεικνύει ότι: όλα τα έχουν συμφωνήσει και απλώς τους απασχολεί η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της κατάστασης που σαφώς και εγείρει σφοδρές αντιδράσεις.  

Όχι μόνο δεν τήρησαν τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί για την ΔΕΗ, αλλά καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν και καμία αξιόπιστη πρόταση που να την  καθιστά βιώσιμη. 

Προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να υλοποιήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις του 3ου και χειρότερου για την ΔΕΗ μνημονίου που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν αποδεχτεί όλα όσα τους επιβάλουν:

 • Την πώληση του ΑΔΜΗΕ, παρά τους πονηρούς τρόπους που εφευρέθηκαν για να παρουσιαστεί ως όφελος της ΔΕΗ, της χώρας και της κοινωνίας.
 • Την μείωση της συμμετοχής της στην παραγωγή σε ποσοστό κάτω του 50%.
 • Την μείωση  της συμμετοχής της στην εμπορία κάτω του 50%.

 

Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ - ΕΓΙΝΕ ΜΙΣΗ ΔΕΗ

Για την «εκτέλεση του εγκλήματος» το σχέδιο περιλαμβάνει κυρίως άμεσο ξεπούλημα σημαντικών τμημάτων του Ομίλου ΔΕΗ:

 • ΑΔΜΗΕ (Δώρο στους Κινέζους «επενδυτές»).
 • Εμπορία (Δώρο στους ντόπιους « επενδυτές»).
 • Πωλήσεις μονάδων (Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, οι μισές λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες)
 • Παραχωρήσεις μονάδων (Προς το παρόν, για την κατασκευή της Μελίτης II, παραχωρείται η Μελίτη I)
 • Παραχώρηση του ποσοστού κατοχής μετοχών του Δημοσίου στο Υπερταμείο  (34% των μετοχών της ΔΕΗ και το 17% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ) για  την αξιοποίησή τους από τους δανειστές, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο για το Δημόσιο χρέος.
 • ΤΑΙΠΕΔ (Πώληση 17% των μετοχών της ΔΕΗ και 8,5% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ )
 • Έμμεσο ξεπούλημα με την εφαρμογή των ΝΟΜΕ (πώληση ενέργειας κάτω του κόστους )
 • Η Διοίκηση χωρίς ουσιαστική πρόταση (που να μπορεί να την υποστηρίξει και να την επιβάλλει σε Υπουργείο και Δανειστές), με στόχο την διάσωση της Επιχείρησης, έχει καταντήσει να διαχειρίζεται την παρούσα μιζέρια, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο.
 • Από την μια, δεν αποδέχεται τα μνημονιακά μέτρα και περηφανεύεται ότι έχει συμμορφωθεί απόλυτα και έγκαιρα (πώληση ΑΔΜΗΕ) ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ότι έγκαιρα (και σύμφωνα με τις οδηγίες) υλοποίησε τα μέτρα και μετά εκ του αποτελέσματος διαπιστώνει ότι αυτά είναι καταστροφικά για την ΔΕΗ (ΝΟΜΕ)

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις χρεώσεις των μεγαλοβιομηχάνων – παραγωγών

    Μεγάλα λόγια μόνο στην αρχή, για εξαναγκασμό της (ΑτΕ) στην αποπληρωμή των οφειλών και έπειτα η πλήρης υποχώρηση της Επιχείρησης και ο διασυρμός της με την αποδοχή – ορισμό εξευτελιστικής τιμής.

Αδυναμία διεκδίκησης των οφειλών από μεγαλοκαταναλωτές  (ΛΑΡΚΟ)

Αποφάσεις ¨χαριστικές¨ οι οποίες πανηγυρίστηκαν και από πάνω.

Την μία ημέρα ακούμε το ¨αφήγημα¨ της κατά 50% μικρότερης ΔΕΗ -βιώσιμης  και ευέλικτης- ενώ την άλλη μέρα ακούμε το ¨αφήγημα¨ ότι υπάρχει απειλή και κίνδυνος για άμεση χρεοκοπία.

Απόλυτη σύγχυση για το τι θέλουμε ως Επιχείρηση,. Ποιος άραγε είναι ο στόχος; Πως θα τον πετύχουμε; και σε αυτό το περιβάλλον ο εργαζόμενος να μην ξέρει τι τον περιμένει αύριο.

Οι δε αποφάσεις,  που δεν έχουν σχέση με τους δανειστές και τις δεσμεύσεις, δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα δημιουργούν και άλλα.

Έλλειψη ρευστότητας, αποτέλεσμα της παλαιάς γενικευμένης αντιπολιτευτικής τακτικής του ¨ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ¨ των σημερινών κυβερνώντων και των άτυπων-ασαφών οδηγιών της κυβέρνησης προς την Διοίκηση για το θέμα της εισπραξιμότητας και των αποκοπών.

   Πολιτικές και αποφάσεις που στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία ενώ οι εκ των υστέρων σπασμωδικές ενέργειες της διοίκησης, δε βοηθούν ούτε στα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ -που υποχρεώνεται να τις υλοποιήσει- να το φέρνει αντιμέτωπό της.

   Άκαιρες  αποφάσεις της Διοίκησης για αποχωρήσεις προσωπικού, που ουσιαστικά θεσμοθετούν τις απολύσεις. Η απόφαση αυτή υπηρετεί μνημονιακή δέσμευση για τις ομαδικές απολύσεις;

      Αποφάσεις που αντί να ενώνουν το προσωπικό, το διαχωρίζουν και το απογοητεύουν, δημιουργώντας αντίθετη εταιρική κουλτούρα.

    Ξαφνικές αποφάσεις «αναδιοργάνωσης» στο ανώτατο επίπεδο, βοηθούν μόνο στο βόλεμα ημετέρων και απορυθμίζουν την λειτουργία της Επιχείρησης.

   Ευτυχώς σε όλο αυτό το «τοπίο στην ομίχλη»,  η ενότητα των εργαζομένων είναι η μοναδική αντίσταση, το μοναδικό εμπόδιο στην υλοποίηση των αλλοπρόσαλλων και επικίνδυνων μέτρων.

    Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δια του κ. Χατζηδάκη έσπευσε (ως μη όφειλε, γιατί άραγε;), να καταθέσει βιαστικά το ενεργειακό της  πρόγραμμα, εμμένοντας στο παλαιό κυβερνητικό της σχέδιο που ήταν η πώληση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, η μικρή ΔΕΗ και το άνοιγμα της αγοράς με παραχώρηση του 30% των πελατών για 6 μήνες.

   Σχέδιο που απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους και την κοινωνία, με σύμμαχο την τωρινή κυβέρνηση.

Η ΔΑΚΕ σταθερά και διαχρονικά αγωνίζεται εμμένοντας στις απόψεις της για τον ενεργειακό τομέα, για μια ΔΕΗ ελεγχόμενη από το Δημόσιο, σύγχρονη και ανταγωνιστική, κυρίαρχη στον ενεργειακό χώρο, που να διασφαλίζει την επάρκεια και την ασφάλειά εφοδιασμού -με ενέργεια- της πατρίδας. Μία ΔΕΗ ως αναπτυξιακό Εθνικό βραχίονα, καταφύγιο για τον πολίτη στην παροχή του κοινωνικού αγαθού.

Πρόταση που είναι απόλυτα συμβατή με στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ας ξέρει ο κ. Χατζηδάκης ότι ένα είναι σίγουρο: οι εργαζόμενοι και οι Έλληνες καταναλωτές, που θα υποστούν το αποτέλεσμα των αποφάσεων για τη ΔΕΗ, δεν θα τον αφήσουν να την καταντήσει Ολυμπιακή.

Η ΔΑΚΕ /ΓΕΝΟΠ διαχρονικά έχει αποδείξει ότι κρατάει  την ιδία στάση απέναντι σε όλες τις Κυβερνήσεις. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Είναι πλέον απόλυτα σαφές ποιος κυβερνάει, ποιος διοικεί και ποιος υπογράφει το ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ. Ένα ξεπούλημα που θα συμπαρασύρει τη χώρα σε πλήρη οικονομικό μαρασμό.

 

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ οποιοδήποτε σχέδιο ξεπουλήματος από όπου και αν προέρχεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 16:41