Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 08:17

Tα έργα του ΤΑΡ στο Athens Energy Forum

Την εξέλιξη των έργων για τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρουσίασε η Διευθύντρια του Έργου για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, στο ετήσιο Athens Energy Forum που διοργανώθηκε

το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018, με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών –  συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργου Σταθάκη.

Η κα Παπαλεξανδρή συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Συμπληρώνοντας το παζλ του midstream: εξάγοντας φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κασπία Θάλασσα» κι αναφέρθηκε στην πρόοδο των κατασκευαστικών έργων του ΤΑΡ στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία –τις τρεις χώρες δηλαδή που φιλοξενούν τον αγωγό– στο πλαίσιο των ενεργειακών εξελίξεων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Η Διευθύντρια του Έργου τόνισε επίσης τη σημασία και συμβολή του ΤΑΡ στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Ευρώπης.

 

Στο περιθώριο του Athens Energy Forum, ο ΤΑΡ οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στους οποίους η κα Παπαλεξανδρή έδωσε αναλυτικότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις στο ελληνικό τμήμα του αγωγού, καθώς και για το εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

 

Στην Ελλάδα, σημείωσε, η κατασκευή συνεχίζεται και στις τρεις βόρειες Περιφέρειες της χώρας που διατρέχει ο αγωγός. Από τα συνολικά 550 χλμ. της ελληνικής όδευσης του ΤΑΡ:

 

  • 532 χλμ. έχουν καθαριστεί και διαμορφωθεί
  • 493 χλμ. αγωγού έχουν ενωθεί και 472χλμ. συγκολληθεί
  • 394 χλμ. τάφρου έχουν καλυφθεί με χώμα, και
  • 280 χλμ. γης βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης

Επίσης, προχωρούν οι εργασίες του Σταθμού Συμπίεσης στους Κήπους του Έβρου κοντά στην Αλεξανδρούπολη από την ανάδοχο του ΤΑΡ κοινοπραξία Renco/ΤΕΡΝΑ, ενώ έχουν παραδοθεί όλοι οι σωληναγωγοί που θα χρησιμοποιηθούν στο ελληνικό τμήμα του αγωγού.

 

Τέλος, η κα Παπαλεξανδρή συνόψισε τα πολλαπλά οφέλη του ΤΑΡ για την Ελλάδα σε επίπεδο εθνικό, τοπικό και ατομικό, τονίζοντας τη σημασία του ως «οδικού χάρτη» για την υλοποίηση έργων υποδομής στη χώρα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 08:19