Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 11:09

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζητά την πειθαρχική δίωξη του μέλους του ΔΣ ΔΕΗ Αρη Βατάλη που ψήφισε λευκό στην πώληση των μονάδων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ: Κεντρική Ελεγκτική Επιτροπή Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΘΕΜΑ: ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΕΛΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Καθώς γνωρίζεται με βάση το άρθρο 27 του Καταστατικού του Σωματείου

η Κεντρική Ελεγκτική Επιτροπή «αποτελεί και το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου, το οποίο διενεργεί ανακρίσεις προς κάθε κατεύθυνση για τη διαπίστωση παράβασης άρθρων του Καταστατικού και αποφάσεων Διοικητικών Οργάνων».
Περαιτέρω στις διατάξεις των άρθρων 10 & 11 του Καταστατικού περί «ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΕΛΩΝ» και «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΩΝ» αντίστοιχα, ορίζεται με σαφήνεια ότι: «Η κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή ενεργεί ύστερα από καταγγελίες κάποιου Διοικητικού Οργάνου, ή μέλους, ή αυτεπάγγελτα σε περίπτωση φανερού παραπτώματος».
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Πρωτίστως ως ένα απλό μέλος από τα χιλιάδες που έχουμε στο Σωματείο μας αλλά και ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που έχω την τιμή να εκπροσωπώ το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ και δευτερευόντως ως πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας που επί οκτώ (8) συναπτά έτη έχω την τιμή να υπηρετώ τις αξίες και τις αρχές των Οργάνων του, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και αντισυναδελφική στάση του «μέλους» του Σωματείου μας Βατάλη Αρη, ο οποίος ενεργώντας ως διορισμένο μέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, προέβη σε πράξεις επιζήμιες για τους συναδέλφους, αντιτιθέμενες στους σκοπούς του Συνδικάτου.
Συγκεκριμένα:
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7/5/2018 με τηλεδιάσκεψη ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ (ενώ του ζητήθηκε από εμένα) την εισήγηση «για την επιλογή και πρόσληψη συμβούλων προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη», πράξη στην οποία με παρρησία προέβησαν (καταψήφισαν) τα μέλη του Δ.Σ Καραλευθέρης Παντελής & Φωτόπουλος Νίκος αντίστοιχα.
Αντιθέτως προσπαθώντας να αιτιολογήσει το Λευκό στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που υπερψήφισαν, αναφέρθηκε σε απειλές που δέχεται από τη ΓΕΝΟΠ και εμένα ως Πρόεδρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ψήφιζε ΥΠΕΡ. 
Αγαπητοί Συνάδελφοι, μέλη της Κεντρικής Ελεγκτικής Επιτροπής η πράξη του «μέλους» του Σωματείου Βατάλη Άρη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων του Σωματείου μας, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθώς και του συνόλου των Σωματείων του Ομίλου ΔΕΗ, κατά συνέπεια θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Καταστατικού και να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα του Συνδικάτου για τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 2,7,9,10,11 του Καταστατικού.

Συναδελφικά
Γιώργος Αδαμίδης
Μέλος του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Υ.Σ Καλείται η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ & ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ να απομακρύνουν από τις τάξεις 
τους το συγκεκριμένο μέλος.

Κοινοποίηση: - Πρόεδρο Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κ. Μόσχο Μόσχου - Γεν. Γραμματέα Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κ. Αθ. Μάστορα

ΑΘΗΝΑ 9/5/2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 11:13