Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 11:26

Μετωπική επίθεση της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ σε κυβέρνηση και ηγεσία της ΔΕΗ - Αιχμηρή αναφορά στο ρόλο της ΓΕΝΟΠ, την καλεί να αναλάβει δράση

 Πέντε λεπτά πριν την έναρξή της, αναβλήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών εταιριών της ΔΕΗ «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» και «Λιγνιτική Μελίτης» και την έγκριση των τελικών σχεδίων της αγοραπωλησίας.

Είναι απορίας άξιον τι οδήγησε σε αυτήν την ματαίωση του Δ.Σ., όταν επί μέρες ήταν σε όλους γνωστό, ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ επεξεργάζονταν με επιμονή, τις πρόσθετες παροχές προς τους υποψήφιους επενδυτές, έτσι ώστε να κάνει ελκυστικότερη την πώληση των μονάδων.

Όταν καιρό τώρα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. διαλαλεί προς κάθε κατεύθυνση ως «λαϊκός πραματευτής» το εμπόρευμα του, που δεν είναι άλλο από τις λιγνιτικές μονάδες της Εταιρίας.

Όταν ο Υπουργός του ΥΠΕΝ διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλα βαίνουν καλώς, η πώληση θα γίνει σε υψηλό τίμημα και ότι απλά κάποια διαδικαστικά προβλήματα αναγκάζουν ΔΕΗ και Κυβέρνηση να ζητούν συνεχώς αναβολές.

Τι προέκυψε λοιπόν και δεν προχώρησε η έγκριση των σχεδίων μεταβίβασης;

Η συζήτηση και μόνον κάποιας κινητοποίησης από συνδικαλιστικά στελέχη για παρέμβαση στο Δ.Σ. δεν συνιστά λόγο και δεν πείθει κανέναν.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει πραγματικά.

Αληθεύει πως είναι σκανδαλώδης η προδιαγραφή των συγκεκριμένων σχεδίων αγοραπωλησίας;

Αληθεύει ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις που μπαίνουν για την πώληση πιθανά να οδηγήσουν κάποιους στον Εισαγγελέα;

Αληθεύει ότι στελέχη της Εταιρίας αρνούνται να υπογράψουν το σχέδιο-ξεφτίλα του ξεπουλήματος των μονάδων της ΔΕΗ;

Αληθεύει ότι η Διοίκηση αφού προχώρησε βιαστικά για χάρη της Κυβερνητικής πολιτικής τώρα φοβάται την φυλακή;

Αληθεύει πως ήδη έχει παρέμβει η DGCOMP θεωρώντας ασύμβατες και προνομιακές τις ρυθμίσεις υπέρ των δυνητικών επενδυτών;

Αληθεύει ότι ο Υπουργός πιέζει να ξεπουλήσει όσο - όσο τους λιγνίτες αρκεί να μην χρεωθεί ο Τσίπρας την παραχώρηση Υδροηλεκτρικών τα οποία αποτελούν στόχο των ιδιωτών και προσπαθούν την «καυτή πατάτα» που δημιούργησαν οι ίδιοι να την μεταφέρουν στους επόμενους;

Αληθεύει ότι ειπώθηκε από Κυβερνητικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, πως όλα γίνονται για την πολιτική επικοινωνία της Διοίκησης και της Κυβέρνησης και όχι για το καλό της ΔΕΗ; Γιατί παραιτήθηκε από Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ το διορισμένο μέλος της κύριος Σταθάκης;

Πρέπει επιτέλους, να καταλάβουν όλοι πως με τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ, η Επιχείρηση οδηγείται σε αδιέξοδο και τελικά στην χρεωκοπία.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα παιχνίδια και τις συγκρούσεις ελέγχου της εξουσίας και των συμφερόντων που θέλουν να συνδιαχειρίζονται.

Ακούγεται, πως για τέτοια και άλλα συμφέροντα έχουν ήδη φύγει τέσσερα Στελέχη και Διευθυντές της Εταιρίας, που σημειωτέον ήταν επιλογή της Διοίκησης από την αγορά και οι οποίοι αποχώρησαν μη συμφωνώντας με τις πρακτικές χειραγώγησης της Διοίκησης που τους επέλεξε.

Tελικά, κανείς δεν νοιάζεται πλέον για την ΔΕΗ παρά μόνον για την εικόνα της Κυβέρνησης.

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ.

 

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχοντας κάθε έννομο συμφέρον για την Επιχείρηση και τους Εργαζομένους, πρέπει να ξαναπάρει στα χέρια της τον ρόλο του συνδικάτου ελεγκτή και να παρέμβει επιτέλους δυναμικά, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές σχέσεις με την εργοδοτική, κομματική και Κυβερνητική εξουσία.

 

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!

 

Καλούμε παρατάξεις, ψηφοδέλτια, σωματεία – μέλη, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να πάρουν θέση ώστε να μην τολμήσουν να το ξαναφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 11:30