Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 09:09

Eπιστολή ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον Παναγιωτάκη: "Ζητούν προσλήψεις στην ΔΕΗ"

Κύριε Πρόεδρε

Σε διαχρονική βάση, το θέμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ αποτέλεσε «πάγιο» αίτημα του Σωματείου καθότι –επίσης διαχρονικά-

οι ανάγκες στην Επιχείρηση υπήρξαν πάντα αυξημένες. Οι χώροι δραστηριότητας πολλοί, τα πόστα πολλά, οι ανάγκες πολλαπλές.

Η αλήθεια είναι ότι για ένα τόσο καίριο και ουσιαστικό θέμα –θέμα από το οποίο εξαρτάται η ορθή λειτουργία της επιχείρησης (με ότι αυτό σημαίνει)- το Σωματείο χρειάστηκε να «ξοδέψει» πολύ κόπο και χρόνο, την ώρα που κάποια πράγματα θα έπρεπε να είναι δεδομένα. Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο για πράγματα αυτονόητα να χρειάζεται τόση πολλή προσπάθεια την ώρα μάλιστα που υπάρχουν πλείστα άλλα ζητήματα τα οποία χρήζουν διαχείρισης.

Κύριε Πρόεδρε

Την αναγκαιότητα των προσλήψεων στη ΔΕΗ τη γνωρίζεται πολύ καλύτερα από εμάς.

Τα οφέλη για την επιχείρηση  και το «ξεμπλοκάρισμα» καταστάσεων που αυτή την ώρα δημιουργούν σκοπέλους και «φρενάρουν» την απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΗ, είμαστε σίγουροι ότι τα γνωρίζετε εξίσου καλά.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δυστυχώς έχει, διαχρονικά, δικαιωθεί για πολλές από τις «υποψίες» και τα «κακώς κείμενα» που μπορούσε να διακρίνει πως υπάρχουν στον ορίζοντα και έχει σοβαρούς λόγους να πιστεύει πως η «συντήρηση» της υπάρχουσας κατάστασης και η μη υλοποίηση ζωτικής σημασίας προσλήψεων, ανεμίζουν κόκκινο πανί και εγείρουν ερωτηματικά.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (έπειτα από συνεδρίαση του Δ.Σ και της Εκτελεστικής του Επιτροπής)  με την παρούσα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσμενείς συνέπειες που είναι αποτέλεσμα της μη υλοποίησης προσλήψεων και σας καθιστούν «ηθικό αυτουργό» αυτών στην περίπτωση που δεν αναλάβετε ευθύνες, πιέζοντας και προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης, ώστε να βγούμε πλέον από ένα καθεστώς που, εκτός από την επιχείρηση βάζει σε δυσμενή θέση και τους εν ενεργεία εργαζόμενους (εντατικοποίηση της εργασίας, εξειδίκευση κοκ).

Κύριε Πρόεδρε

Με το ξεπούλημα της ΔΕΗ να βαραίνει ήδη τους ώμους Διοίκησης και Κυβέρνησης και να δημιουργεί «βαρύ» κλίμα, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπορέσετε να μας ενημερώσετε για μία θετική εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα.

Για μία εξέλιξη που θα αποδεικνύει ότι νοιάζεστε για την επιχείρηση τόσο πολύ όσο –εσείς ο ίδιος- ζητάτε από τους εργαζομένους να την νοιαστούν.

Απαγκιστρωμένος πλέον από τις υποχρεώσεις των μνημονίων καθώς η έξοδος από αυτά ήρε τις δυσμενείς οδηγίες για τις προσλήψεις, αναμένουμε τις σχετικές σας ενέργειες. Είναι το μόνο λογικό που μπορεί να περιμένει κανείς από την στιγμή που το άλλοθι των μνημονίων έχει πλέον καταρριφθεί.

 

Υ.Γ 1.: Καθιστούμε σαφές ότι τυχών σχεδιασμοί που θα καλύψουν κενά θέσεων δήθεν «αναγνωρισμένα» σε κομβικά σημεία και θα δημιουργήσουν προβλήματα τέτοιου βεληνεκούς που θα αλλάξουν δραστικά τις εργασιακές σχέσεις (π.χ λειτουργία 24ωρης φυλακής 365 ημέρες τον χρόνο), ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ «ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ» ΑΝΑΛΟΓΑ.

Υ.Γ 2.: Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους χώρους εργασίας, με την αναλογία μονίμων και εργολαβικών εργαζομένων να αγγίζει πολύ ανησυχητικά επίπεδα (επίπεδα που θα έπρεπε να προβληματίζουν σφόδρα την Διοίκηση), είναι επίσης μία πραγματικότητα που σας καθιστά υπεύθυνο (με ότι αυτό συνεπάγεται) και το συνδικάτο θα κάνει ότι είναι δυνατόν, θα ασκήσει κάθε είδους πίεση που θα μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση. 

 

 

 

 

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε.

 

              

          Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                              

                                                     

          Μόσχου Μόσχος                                                                   Μάστορας Αθανάσιος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 09:12