Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 15:39

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: "Οι μονάδες της Καρδιάς μας" Τέλος εποχής για την 1,2 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Με πόνο ΚΑΡΔΙΑΣ πέφτουν οι τίτλοι του τέλους λειτουργίας για τις μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς έχοντας κλείσει έναν κύκλο ζωής ταγμένης στην υπηρεσία του Δημοσίου συμφέροντος, ταγμένης στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού.  

Όταν από το 2013 η σχετική Οδηγία όριζε ότι οι μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς θα πρέπει να κλείσουν με τη συμπλήρωση 17.500 ωρών, το συνδικάτο (έχοντας στο πλευρό του την Περιφέρεια, την Τ.Α, τους φορείς και την κοινωνία), στάθηκε «απέναντι» αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ώστε να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας των 3 και 4, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστούν πλείστα και μείζονος σημασίας πράγματα:

  • Ενεργειακή επάρκεια
  • Ασφάλεια συστήματος
  • Λειτουργία της Τηλεθέρμανσης
  • Θέσεις εργασίας

    Με συνεχείς οχλήσεις, παρεμβάσεις και ενημερώσεις ως προς την σπουδαιότητα της παράτασης, το συνδικάτο πέτυχε τελικώς τον στόχο του δίνοντας ανάσα ζωής στις μονάδες ΙΙΙ & ΙV .

    Σε συντονισμό με την περιφέρεια, το Δήμο και τον ΑΔΜΗΕ το συνδικαλιστικό κίνημα πέτυχε να πείσει την κυβέρνηση (θυμίζουμε ότι σε συνάντηση ΓΕΝΟΠ και ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον Πρωθυπουργό υπήρξε προσωπική του δέσμευση) για την ανάγκη να διασφαλίσει τη λειτουργία των μονάδων ΙΙΙ και ΙV μέχρι τη συμπλήρωση των 32.000.

     Με τις μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Καρδιάς να ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και με την λειτουργία της ΔΕΗ ως προς την χρήση λιγνιτικών μονάδων να βαίνει μειούμενη, το συνδικάτο θα συνεχίζει των αγώνα του ώστε να ενταχθεί έγκαιρα στο σύστημα η «Πτολεμαΐδα V», ώστε να λάβει τα Αποδεικτικά Ισχύος (ΑΔΙ) αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στο Αμύνταιο ώστε να αποφευχθεί κάθε «στραβοτιμονιά» στη συνέχεια του δρόμου γιατί κάτι τέτοιο  θα είχε πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις για την περιοχή.

      Επιπτώσεις αρνητικές όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινωνικό και «ανθρωπιστικό».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 15:45