Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 18:26

Το ΚΚΕ για τα σενάρια διακοπής της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

Για τα τελευταία σενάρια διακοπής της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

Tα όποια σενάρια διακινούνται για την διακοπή της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

είναι αποκαλυπτικά για τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους στο κλάδο της ενέργειας.  Αντιθέσεις και ανταγωνισμοί που στο επίκεντρο έχουν τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, τη μεταφορά της, καθώς επίσης και το ενεργειακό μείγμα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματικού ομίλου.

Για ακόμη μια φορά με φόντο αυτές τις εξελίξεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Α.Ε, αλλά και συνολικά ο λαός της περιοχής, γίνονται έρμαια των επιδιώξεων και των ορέξεων των μονοπωλιακών ομίλων που επιθυμούν να προωθούνται τα ανάλογα σχέδια τους ώστε να γιγαντώνονται τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας και ο λαός της περιοχής ζουν από πρώτο χέρι τις αρνητικές συνέπειες της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» που προωθούν από κοινού κεφάλαιο-ΕΕ-κυβερνήσεις. Συνέπειες όπως, η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, η αύξηση της ανεργίας στην περιοχή, η ενεργειακή φτώχεια είτε μέσω των ανατιμήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ είτε μέσα από τον ορατό κίνδυνο να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας στην λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην περιοχή της Εορδαίας.

Η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και των μέσων παραγωγής μπορεί να γίνει προς όφελος του λαού, μόνο στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης όπου τα μέσα παραγωγής, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, οι εγχώριες πηγές Ενέργειας, τα μέσα παραγωγής και διανομής της Ενέργειας θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν ισόρροπα όλες οι εγχώριες πήγες Ενέργειας, ο λιγνίτης, η υδροηλεκτρική, η αιολική, η ηλιακή, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, κλπ.

Ένας τέτοιος δρόμος ανάπτυξης προϋποθέτει η εργατική τάξη, ο λαός να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας και τα κλειδιά της οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 18:29