Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 14:05

Υδρογόνο: Βγήκε εκτός των ευρωπαϊκών έργων το «White Dragon» των 8 δισ. ευρώ

Ένα από τα πιο προβεβλημένα πρότζεκτ υδρογόνου, το White Dragon στην Δυτική Μακεδονία, στο οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί και βιομηχανικοί όμιλοι της χώρας, χάνει το «τρένο» της ένταξης στα

έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (IPCEI).

Το έργο, το οποίο συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την απολιγνιτοποίηση καθώς αποτέλεσε σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, βγήκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «newmoney» εκτός της λίστας των έργων IPCEI καθώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις (grants) για να περάσει στο επόμενο στάδιο το έργο συνολικού ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συντονιστής του ελληνικού πρότζεκτ είχε οριστεί η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενώ στο White Dragon είχε συνασπιστεί μία πλειάδα εταιρειών όπως η Advent Technologies, η Damco Energy (Όμιλος Κοπελούζου), η ΔΕΗ, ο ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η Motor Oil, τα Σωληνουργεία Κορίνθου, ο TAP και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Κάποιες από αυτές έχουν ήδη στα σκαριά δικά τους σχέδια, τα οποία μάλιστα διεκδικούν μια μελλοντική θέση στα έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως είναι για παράδειγμα το blue med της Motor Oil για την παραγωγή μπλε και πράσινου υδρογόνου. Κάποια άλλα όπως είναι το σχέδιο «Green HiPo» της Advent Technologies, συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο κύμα των έργων IPCEI που θα λάβουν 781 εκατ. ευρώ για περίοδο έξι ετών.

για συνεχεια κλικ εδω 

πηγη: https://www.newmoney.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 14:10