Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 13:32

Στις 8 καλύτερες προτάσεις Erasmus+ της Ευρώπης ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας.

Στα 8 καλύτερα έργα Erasmus+ της Ευρώπης συμπεριελήφθητε το  ερευνητικό έργο ARRANGE-ICT: «pArtneRship foR AddressiNG mEgatrends in ICT» που επιμελήθηκε

από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονία και την ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Επίκουρου καθηγητή Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη.  Το πρόγραμμα το οποίο συντονίστηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη φάση της υποβολής και υποβλήθηκε στη Βουλγαρία με συντονιστή το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Σόφιας, έλαβε το πρώτο βραβείο ποιότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ για τις Στρατηγικές Συμπράξεις από την Εθνική Μονάδα των προγραμμάτων Erasmus+ της Βουλγαρίας και θα είναι ένα από τα 8 καλύτερα έργα Erasmus+ της Ευρώπης που  θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Ο Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ εξήγησε ότι «από έρευνες που έγιναν  εντόπισαν ότι υπάρχει μια έλλειψη δεξιοτήτων σε σχέση με την ζήτηση της αγοράς εργασίας στους απόφοιτους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχετίζονται σε θέματα νέας τεχνολογίας επικοινωνιών και πληροφορικής».  Πρόσθεσε ότι «τα ανησυχητικά αυτά σημάδια μας οδήγησαν στην προετοιμασία της πρότασης ARRANGE-IC, η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την καταγραφή των εξελίξεων και τάσεων όπως προκύπτουν από την αγορά», προκειμένου να βοηθήσουν τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να ακολουθήσουν τον ταχύ ρυθμό των αναδυόμενων τεχνολογιών, πληροφοριών και επικοινωνιών.

Ήδη υπάρχει ανοιχτή και ελεύθερη  πρόσβαση στην  Ευφυή Πλατφόρμα Διασύνδεσης Εργασίας (https://smartjobhub.arrange-ict.eu/), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι των πανεπιστημίων με ειδικότητα τις νέες τεχνολογίες την πληροφορική και τις επικοινωνίες μπορούν να εγγραφούν, να αναφέρουν τις δεξιότητες τους και ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον ίδιο τρόπο μπορούν να αναζητήσουν τα στελέχη και τους συνεργάτες για τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους.

Ο κ. Σαρηγιαννιδης απεύθυνε πρόσκληση στους απόφοιτους των παραπάνω ειδικοτήτων να εγγραφούν στην πλατφόρμα για την οποία φιλοδοξούν να αποτελέσει ένας χώρο όπου θα συγκεντρώνονται οι  ευκαιρίες απασχόλησης για τους απόφοιτους των πανεπιστημίων.

Το έργο ARRANGE-ICT είναι κοινοπραξία του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Πανεπιστήμιου Σόφιας του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και μιας start-up  από την Κύπρο. 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 13:38