Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 11:18

Στα κορυφαία εργοστάσια σύνθετων υλικών του κόσμου για το 2022 η B&T Composites

του Σπύρου Κουταβά

Η B&T Composites με εδρα την Φλώρινα συγκαταλέγεται στα 12 καλύτερα εργοστάσια σύνθετων υλικών, με τον τίτλο της κορυφαίας επιχείρησης «Top Shop of the world» για το 2022,  στον διαγωνισμό του

επιστημονικού περιοδικού «Composites World» που ειδικεύεται στον τομέα των σύνθετων υλικών

Η εταιρία από την ακριτική Φλώρινα όπως μπορείτε να δείτε στον σχετικό πίνακα ανταγωνίζεται επάξια με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου που είναι εγκατεστημένες κυρίως σε μεγάλα παραγωγικά και βιομηχανικά κέντρα των ΗΠΑ και της Ινδίας όπου η Ακαδημαϊκή και βιομηχανική έρευνα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Κάθε χρόνο, κατασκευαστές και βιομηχανίες σύνθετων υλικών από όλο τον κόσμο ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του CompositesWorld  να συμμετάσχουν στην έρευνα συγκριτικής αξιολόγησης των επιχειρήσεων, η οποία συλλέγει δεδομένα σχετικά με μετρήσεις, όπως ποσοστό υλικών, χρόνο παράδοσης παραγγελίας,  χωρητικότητας των προϊόντων, πωλήσεις ανά εργαζόμενο, βέλτιστες πρακτικές εφοδιαστικής αλυσίδας, ανακύκλωση υλικών, πιστοποιήσεις κλπ. Η επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρίας Θωμαΐδα Τιριακίδου ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι και «το 2021 η εταιρία βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων εταιριών σύνθετων υλικών στον κόσμο γεγονός που μας ικανοποιεί και μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε περαιτέρω τα σχέδια μας».

Όπως σημείωσε το 2023 θα είναι καθοριστική χρονιά για την εταιρία αφού «θα ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδίου που το μελετούσαμε χρόνια δηλαδή την δημιουργία  μιας νέας γραμμής παραγωγής που θα κατασκευάζει δεξαμενές υψηλής πίεσης αποθήκευσης υδρογόνου για κάθε είδους μεταφορικά μέσα όπως οχήματα σκάφη κλπ».

Να υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα  πρώτα έργα του IPCEI Hydrogen – Technology που χρηματοδοτούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την ΕΕ είναι το “H2CAT TANKS” της B&T Composites, δείχνοντας ότι η εταιρία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλες ανταγωνίστριες που είναι εγκατεστημένες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Από τις 12 βιομηχανίες με τις κορυφαίες επιδόσεις που κέρδισαν τον χαρακτηρισμό «Top Shops 2022» μια είναι Ελληνική, εννέα είναι από τις ΗΠΑ, μια από την Ευρώπη, μια από την Ινδία κι είναι οι παρακάτω:

B&T Composites (Φλώρινα, Ελλάδα)

Champion Fiberglass Inc. (Άνοιξη, Τέξας, ΗΠΑ)

Clear Carbon & Components Inc. (Μπρίστολ, RI, ΗΠΑ)

Compotech Inc. (Brewer, Maine, ΗΠΑ)

Creative Composites (Λίσμπερν, Βόρεια Ιρλανδία, Η.Β.)

GSE Dynamics Inc. (Hauppauge, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)

Indore Composite Pvt. Ltd. (Βομβάη, Ινδία)

Middle River Aerostructures Systems (MRAS, Βαλτιμόρη, Md., ΗΠΑ)

Nammo Composite Solutions LLC (Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα, ΗΠΑ)

RE: Build Manufacturing (Tega Cay, SC, ΗΠΑ)

Shellback Canvas LLC (Palmetto, Fla., ΗΠΑ)

Zim Sailing (Μπρίστολ, RI, ΗΠΑ)