Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η επικοινωνία έγινε, όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος θέλησε να ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο για την πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη. 

Ο Νετανιάχου, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν έτσι ώστε να μην πλήττονται άμαχοι με την πραγματικότητα όμως να μην το δικαιώνει.

Μέχρι στιγμής, κυρίως από τα χτυπήματα εξ αποστάσεως, έχουν σκοτωθεί 39 παιδιά τα οποία φυσικά δεν παίρνουν μέρος στις εχθροπραξίες.

Εν τω μεταξύ, μόνο σε ένα προσφυγικό καμπ στην Παλαιστίνη, σκοτώθηκαν το Σάββατο πρωί οκτώ παιδιά γεγονός που προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό όπως και το γεγονός ότι κατέρρευσε, μετά από βομβαρδισμό, το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν το AP και το Al Jazeera.

Γάζα: Σοκαρίστηκαν στο AP
Εν τω μεταξύ το AP δήλωσε«σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» από τον ισραηλινό βομβαρδισμό, που κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτίριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του οργανισμού Γκάρι Προύιτ.

«Γνωρίζουν εδώ και καιρό την τοποθεσία του γραφείου μας και γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκονταν δημοσιογράφοι. Μας προειδοποίησαν ότι το κτίριο θα πληγεί», συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε για λίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Περίπου 10 δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτίριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως», σημείωσε.