Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 20:17

Συνάντηση του Εμίρ Κουστορίτσα με τον Βλ. Πούτιν στο Κρεμλίνο. Ετοιμάζει τρεις ταινίες για τους Ρώσους Ντοστογιέφσκι, Γκόγκολ και Τολστόι

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε τον Σέρβο κινηματογραφιστή Εμίρ Κουστουρίτσα, συζητώντας τόσο για το γεωπολιτικό τοπίο όσο και για τα καλλιτεχνικά οράματα του  σκηνοθέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν  στις δυτικές κυβερνήσεις λέγοντας  οτι "μας κατηγορούν για την υποστήριξή μας στα απελευθερωτικά κινήματα στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία, αποδίδοντας εσφαλμένα τη διάλυση της αποικιοκρατίας στη Ρωσία" υπογραμμίζοντας οτι η παλαι ποτε  "Σοβιετική Ένωση απλώς επιτάχυνε μια αναπόφευκτη διαδικασία, καθώς οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές ήταν αποφασισμένοι να απελευθερωθούν από τον αποικιακό ζυγό».

Στον διάλογο που ακολούθησε , ο Κουστουρίτσα αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία κι "έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των Κροατών Ουστάσε και των Ουκρανών οπαδών Μπαντέρα. Απηχώντας τα συναισθήματα του Κουστουρίτσα, ο Πούτιν παραλλήρησε τις αφηγήσεις της Ουκρανίας και της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρώντας μια αναζωπύρωση φασιστικών στοιχείων στη σύγχρονη εποχή.

 

Ο Κουστουρίτσα μίλησε για τα κινηματογραφικά του σχέδια, που περιλαμβάνουν ενα τρίπτυχο εμπνευσμένο από τους λογοτεχνικούς γίγαντες της Ρωσίας Ντοστογιέφσκι, Γκόγκολ και Τολστόι, υπονοώντας πιθανώς οτι ετσι θα κλείσει την κινηματογραφική του διαδρομή.

Ο Πούτιν απαντησε λέγοντας οτι «το φινάλε της καριέρας σου φαίνεται μακρινό και τα επιτεύγματά σου θα ειναι μεγαλα στο μέλλον». 

πηγη:https://cordmagazine.com/world-news/putin-hosts-kusturica-in-kremlin-conclave/

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 20:37