Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 13:14

Οι μαυροχίτωνες της Χρυσής Αυγής παρέλασαν στη πλατεία της Φλώρινας και τα σύνορα

Ρεζιλίκια στα σύνορα. Χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν την Κυριακή, μια προκλητική πορεία στο κέντρο της Φλώρινας και στο τελωνείο της Νίκης, θέλοντας για μία ακόμα φορά να υποκαταστήσουν τις κρατικές ελεγκτικές αρχές

 

«Μακεδονία ξακουστή του Αδόλφου η χώρα» ντύθηκαν οι χρυσαυγίτες με τα σύμβολά τους και προσπάθησαν ξανά να σπείρουν σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η Φλώρινα το μίσος, με την πολιτεία και την αστυνομία να κοιτάζουν άβουλα και σε πλήρη αδυναμία να διακόψουν αυτή τη μαύρη πορεία, που άρχισε τώρα να εξαπλώνεται μέχρι και στα σύνορα της χώρας. Κυριακάτικα πραγματοποίησαν μια προκλητική πορεία στο κέντρο της πόλης και στο τελωνείο της Νίκης, αποπειρώμενοι για μία ακόμα φορά να υποκαταστήσουν τις κρατικές ελεγκτικές αρχές.

Κάποτε όλοι οι παράγοντες της Φλώρινας ζητούσαν να διευκολυνθούν οι διακρατικές σχέσεις με τη FYROM ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η εμπορική κίνηση ανάμεσα στις κοντινές πόλεις των δύο κρατών. Τελικά, ενώ η FYROM άνοιξε διάπλατα τις πόρτες και τα σύνορα στους Ελληνες που ήθελαν να επισκεφτούν τις ομορφιές της χώρας αλλά και τη φτηνή αγορά της, οι ελληνικές αρχές εμπόδισαν την εύκολη πρόσβαση των γειτόνων στις δικές μας ομορφιές και στην ποιοτική δική μας αγορά, θεσμοθετώντας πολύ ακριβές βίζες. Αργότερα, έκλεισαν πολλά ελληνικά μαγαζιά στον πιο φτωχό νομό της Ελλάδας και όταν ήρθε η κρίση, ήδη η ανεργία χτυπούσε κόκκινο. Μας είχε μείνει όμως η εθνική «περηφάνια», κολλημένη πάντα στη βελόνα του Εμφυλίου και του μίσους για τον γείτονα.

Σήμερα, κι ενώ οι γείτονές μας οι Τούρκοι χαίρονται τις διακοπές τους στην Ελλάδα, δοκιμάζουν τις γεύσεις και ψωνίζουν στα νησιά, οι Φλωρινιώτες στα σύνορα έχουν εκτός από την ανεργία και τους Χρυσαυγίτες να ασχημονούν και να παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης. Με αφορμή τα τοπικά πανηγύρια διαταράσσουν τις ήδη δύσκολες διακρατικές σχέσεις και εκθέτουν για μία ακόμα φορά τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και μάλιστα τώρα που όλα είναι τόσο δύσκολα. Από την άλλη, βέβαια, βοηθάει και ο σημερινός πρωθυπουργός, που επιμένει να μην ξεκινάει τις διαδικασίες για μια λύση στο θέμα του ονόματος, μετρώντας κι αυτός το ελληνόμετρο της κυβέρνησής του.

πηγη: Αντα Ψαρά, εφημερίδα των Συντακτών

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 13:20