Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013 06:52

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου Μ. Ιωσηφίδη

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι παραδοσιακά η εποχή του χρόνου που όλοι μας δείχνουμε την αγάπη

και την αλληλεγγύη μας για τον συνάνθρωπο. Τα φετινά Χριστούγεννα υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή την αγάπη και την αλληλεγγύη. Τα οικονομικά προβλήματα, η ανεργία και η φτώχια έχουν χτυπήσει την πόρτα πολλών νοικοκυριών.
Ο Δήμος Αμυνταίου με δράσεις όπως η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και η αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων, βοηθά πολλούς συμπολίτες μας. Ακόμα με την καθιέρωση της εντοπιότητας στις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται στη ΔΕΗ, δώσαμε επαγγελματική διέξοδο σε πολλούς συντοπίτες μας που εργάζονται εκεί, ενώ μέχρι πριν δύο χρόνια τις θέσεις αυτές καταλάμβαναν εργαζόμενοι από όμορους νομούς.
Οι δράσεις αυτές έχουν σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, όμως η πραγματικές λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα του τόπου μας θα έρθουν μόνο μέσα από αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Τέτοια έργα είναι οι βιολογικοί καθαρισμοί σε όλους τους οικισμούς για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και των λιμνών μας που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες, η βελτίωση της εκπαίδευσης που είναι στην ουσία επένδυση στη νέα γενιά, η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλους τους οικισμούς, η ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης στους οικισμούς που υπάρχει, η δημιουργία θερμοκηπιακών πάρκων που θα θερμαίνονται από τα συστήματα τηλεθέρμανσης και τόσα άλλα που υλοποιούμε ή εκπονούμε μελέτες για την εφαρμογή τους.
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, καθώς ήδη είναι ορατά τα θετικά αποτελέσματα της δουλειάς που κάνουμε σε τοπικό επίπεδο, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που υπάρχουν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Γι' αυτό σας καλώ όλοι μαζί να κάνουμε την προσπάθεια να βελτιώσουμε τη ζωή μας, με συμμετοχή στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, με αγάπη και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και με πνεύμα συνεργασίας.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος.

Μάκης Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 10:55