Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 09:57

Θετικός απολογισμός για την Καινοτομία, Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο σχολείο που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Σχολή του ΠΔΜ

Πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η 2η ημερίδα με θέμα «Καινοτομία,

Δημιουργικότητα, Διεπιστημονικότητα στο Σχολείο», με τη συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Χαιρέτησαν εκπρόσωποι των αρχών του τόπου και την παρακολούθησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές με ζωηρό ενδιαφέρον, όπως αποδείχτηκε από τη συμμετοχή τους στη συζήτηση και μας μετέφεραν οι πρόεδροι των επιμέρους συνεδριών.

Παρουσιάστηκαν 3 κεντρικές ομιλίες (Μαρίνα Ματθαιουδάκη, Όλγα Μούσιου, Δημήτριος Ψύλλος), 88 προφορικές ανακοινώσεις, 6 εργαστήρια και 6 αναρτημένες ανακοινώσεις  σε όλα τα πεδία της Εκπαίδευσης (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Ιστορία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιχνίδι, κλπ). Οι περισσότερες ανακοινώσεις προέρχονταν από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και είχαν εφαρμοστεί σε σχολικές τάξεις. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν υψηλού επιπέδου, και είχαν έντονα στοιχεία καινοτομίας, δημιουργικότητας και διεπιστημονικότητας.

Η συνεργασία της Παιδαγωγικής Σχολής με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω κυρίως των σχολικών συμβούλων, θεωρήθηκε, κατά κοινή ομολογία, ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στα Σχολεία και στην Εκπαίδευση γενικότερα.

Τελικά δώσαμε όλοι και όλες  ραντεβού  για την 3η ημερίδα.

 

 

Ο Κοσμήτορας

της Παιδαγωγικής Σχολής

 

 

 

Πέτρος Καριώτογλου

Καθηγητής Τμήματος Νηπιαγωγών

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 10:01