Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 08:34

Διαμαρτυρία του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για το Χωροταξικό του νέου πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Τελικά επιβεβαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις μας ότι ο κ. Γαβρόγλου στις όποιες αλλαγές υπηρετεί κομματικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες.

Ενημερώθηκε από όλες τις πλευρές ότι για τη Φλώρινα πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία «Σχολής Καλών Τεχνών» με τη δημιουργία νέου Τμήματος το οποίο υποτίθεται πως θα πλαισίωνε το «Τμήμα Εικαστικών Τεχνών». Αντ’ αυτού, το άφησε μόνο «μετέωρο και ορφανό». Γιατί άραγε; Μήπως γιατί κάποιοι ονειρεύονται μετακίνηση προς Κοζάνη ή Ιωάννινα; Αυτό αποτελεί απαράδεκτη, αχαρακτήριστη και αντιακαδημαϊκή ενέργεια από πλευράς του κ. Γαβρόγλου.

Βλέπουμε το τραγελαφικό να υπάρχει «Τμήμα Προσχολικής Αγωγής» στην Καστοριά το οποίο θα υποστηριχθεί από ποιόν άραγε; Βλέπουμε το «Τμήμα διασυνοριακής…» στην Κοζάνη. Πότε απέκτησε άραγε σύνορα η Κοζάνη; Δεν αντιδικούμε με τις άλλες πόλεις ούτε διεκδικούμε να πάρουμε τα δικά τους Τμήματα. Απλώς, από ακαδημαϊκής και μόνο πλευράς θα έπρεπε σε κάθε πόλη να αναπτυχθούν Τμήματα τα οποία θα μπορούν να υποστηριχθούν από τις υποδομές που υπάρχουν στην κάθε πόλη. Ανακοινώνει Τμήματα όπως αυτό της «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» στη Φλώρινα και αλλού, τα οποία θα λειτουργήσουν από τον επόμενο χρόνο ή δε θα λειτουργήσουν καθόλου όπως μας λέει η εμπειρία από προηγούμενες ανακοινώσεις.  

Υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις  για τις νέες θέσεις μελών ΔΕΠ που υποτίθεται θα λειτουργήσουν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά; Με τις μετακινήσεις μελών ΔΕΠ, ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου κ. υπουργέ και θα δημιουργηθεί μεγάλη πληγή και αποσταθεροποίηση των Τμημάτων. Άραγε ποιά είναι η άποψη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Φλώρινας, των πανεπιστημιακών Τμημάτων Φλώρινας, αλλά και των Πρυτανικών Αρχών; Περιμένουμε να τις δημοσιοποιήσουν τώρα, πριν να είναι αργά. 

Κύριε υπουργέ, και η κοροϊδία έχει και τα όριά της.

Δυστυχώς έχετε προδώσει για άλλη μια φορά τις προσδοκίες των Φλωρινιωτών. Η Φλώρινα είναι η μόνη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας η οποία δεν παίρνει τίποτα καινούριο από τη συγχώνευση πλην του Τμήματος Ψυχολογίας. Ευθύνες σοβαρές υπάρχουν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Σέλτσα και την κα Πέρκα Ας μην κωφεύουν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα πριν να είναι αργά. Δεν πρέπει επ’ ουδενί να χαθεί άλλη μία ευκαιρία και ας είναι σε θεωρητικό και μόνο επίπεδο. Επιβάλλεται συνάντηση φορέων πριν την έλευση Γαβρόγλου και επιδίωξη συνάντησης με τον υπουργό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 08:38