Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 09:49

Π. Πέρκα: «Να διορθωθεί το πρόβλημα με τους ΤΚ των ορεινών περιοχών που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για καυσόξυλα και βιομάζα - Παράταση της αίτησης επιδόματος θέρμανσης»

Ερώτηση

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, σε συνέχεια της ερώτησής της (δείτε εδώ) για το επίδομα θέρμανσης των ορεινών περιοχών που δικαιούνται ενίσχυση για την καύση ξύλου ή βιομάζας, κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον Υπ. Οικονομικών που αφορά στη διόρθωση των ταχυδρομικών κωδικών για τις τοπικές κοινότητες της Φλώρινας και την παράταση της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος.

Η κ. Πέρκα επισημαίνει ότι παρόλο που οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Φλώρινας και Δήμου Αμυνταίου κρίνονται ως επιλέξιμες, κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι δικαιούχοι λαμβάνουν μήνυμα λάθους με την υπόδειξη: «Ο οικισμός που έχετε δηλώσει δεν είναι επιλέξιμος για αυτό το είδος καυσίμου». Αυτό συμβαίνει, διότι στο παράρτημα της Απόφασης έχει καταγραφεί για πολλές περιπτώσεις τοπικών κοινοτήτων λάθος ΤΚ και έτσι οι χρήστες όταν καταχωρούν τον κωδικό ρολογιού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και έπειτα επιλέγουν την τοπική κοινότητα διαμονής τους, το σύστημα αναγνωρίζει λάθος ΤΚ.

Η Βουλευτής Φλώρινας, ερωτά αν θα διορθωθεί το συγκεκριμένο λάθος ή αβλεψία που αποκλείει εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής της Π.Ε. Φλώρινας από το επίδομα θέρμανσης, έτσι ώστε να μην καθίσταται προσχηματική η ενεργειακή πολιτική ενίσχυσης των ορεινών περιοχών έναντι της ενεργειακής τους φτώχειας και παράλληλα, ερωτά αν θα δοθεί παράταση της δυνατότητας υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος για καυσόξυλα και βιομάζα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 09:54