Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 19:36

Γ. Στρατάκης: Κατώτερη των περιστάσεων η Περιφερειακή Αρχή και στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων και μετά την ψήφιση του Νόμου για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)  που προκαλεί κινδύνους συρρίκνωσης του Παν/μίου Δ. Μακεδονίας ,

επιτέλους το πρόβλημα ήρθε προς συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο την Τετάρτη 17-2-21.

Είχε προηγηθεί η έγκαιρη αντίδραση του Παν/μίου και των Πρυτανικών Αρχών με την διοργάνωση Τηλεδιάσκεψης για το πρόβλημα ,πριν βεβαίως την ψήφιση του Νόμου!

Επανειλημμένα θέσαμε ως Παράταξη  το θέμα ζητώντας εγκαίρως την συζήτησή του στο Π.Σ., μάταια δυστυχώς ,για να έρθει τελικά κατόπιν εορτής. Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό για  μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας .

Οι ελπίδες τώρα περιορίζονται στην έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που θ’ ακολουθήσουν του Νόμου, έτσι ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

Εν μέσω Απολιγνιτοποίησης ,που το Παν/μιο είναι ένας από τους πυλώνες στήριξης της τοπικής οικονομίας την επόμενη μέρα, την ίδια στιγμή οδηγείται σε συρρίκνωση .

Άμεση ενίσχυση και θωράκισή του με πλήρη ανάπτυξη συνολικά και των υπό αναστολή τμημάτων συμπεριλαμβανομένων , είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Δ. Μακεδονίας.

Η Περιφέρειά μας δεν έχει περιθώριο άλλων απωλειών

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 19:41