Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 10:21

Πεζές περιπολίες στα περιαστικά δάση της Φλώρινας

Εντατικοποιήθηκαν οι πεζές περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα και στο ύψωμα 1033 την τελευταία περίοδο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη

περιοχή. Οι πεζές περιπολίες αποτελούν μέρος των δράσεων που εφαρμόζει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας όπως η συλλογή κατακείμενων ξύλων από τον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, ο καθαρισμός ιδιωτικών και δημοτικών οικοπέδων από αυτοφυή βλάστηση, η κοπή χόρτων περιμετρικά της πόλης της Φλώρινας και οικισμών των κοινοτήτων του Δήμου, ο καθαρισμός του δημοτικού οδικού δικτύου (πρανή) από αυτοφυή βλάστηση και κλαδιά, τοποθέτηση δεξαμενών πυροπροστασίας κλπ. 

Το εποχικό προσωπικό για  την  αντιμετώπιση έκτακτων  και επειγουσών αναγκών πυροπροστασίας  του  Δήμου Φλώρινας φέρει διακριτική ενδυμασία χρώματος πορτοκαλί/μπλε με τα διακριτικά του Δήμου Φλώρινας και της Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιείται στις ακόλουθες δράσεις του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας:

  • Πεζές περιπολίες εντός του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα και του υψώματος 1033 ή όπου αλλού χρειαστεί κατόπιν υποδείξεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την επιτήρηση και ενημέρωση διερχόμενων πολιτών αλλά και τον έλεγχο δασικών εκτάσεων για ρίψη εύφλεκτων υλικών και την απομάκρυνση αυτών.
  • Δράσεις πυροπροστασίας (λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινοχρήστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς, κοπή χόρτων κ.ά.).

Εκτέλεση εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών -πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 10:23