Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 17:25

Στ. Καλαφάτης από την Φλώρινα: Δεν μας πτοούν οι απειλές, δεν μας λυγίζουν οι κραυγές τους

«Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους τους λαούς της  γειτονιάς μας» τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά την διάρκεια των

εκδηλώσεων  εορτασμού της 109ης Επετείου των Ελευθερίων της Φλώρινας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ο κ. Καλαφάτης αναφερόμενος στα γεγονότα των Βαλκανικών πολέμων υπενθύμισε ότι σήμερα «τιμούμε την γενναιότητα του Ελληνικού Στρατού στους Βαλκανικούς αγώνες που πρόσθεσαν στον ελεύθερο εθνικό κορμό σκλαβωμένα έως τότε εδάφη μας» και συμπλήρωσε ότι  όσοι επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματά «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όπου χρειαστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί για την προστασία των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας». 

Υπογράμμισε ότι «δεν μας πτοούν οι απειλές και δε μας λυγίζουν με τις κραυγές τους. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη, τη θάλασσα, τον εθνικό εναέριο χώρο μας και  δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές που βάλαμε στα εθνικά μας ζητήματα».  

«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια περήφανη χώρα, με εθνική αυτοπεποίθηση (..) που προχωρά στο αύριο με σίγουρα και στέρεα βήματα κατέληξε ο κ. Καλαφάτης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών παραβρέθηκε στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας Θεοκλήτου, ενώ στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ηρώων στην πλατεία Γεωργίου Μόδη.  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 17:28